Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERGAP GAZETECİLER BİRLİĞİ ANTALYA’DA TOPLANDI   
GAP GAZETECİLER BİRLİĞİ ANTALYA’DA TOPLANDI

Bölgesel GAP Gazeteciler Birliği Cemiyeti Ekim ayı değerlendirme toplantısını Antalya’nın Manavgat ilçesinde yaptı.

 

Delta Otel’de yapılan toplantıda mesleki sorunlar görüşülerek son aylarda kamu ihale kurumunun yapmaya çalıştığı mevzuat değişikliği ile kamu alımlarında gazete ilanlarının göz ardı edilmesi ve yerel basının en büyük gelir kaynağı olan bu resmi ilanların azalmasına neden olacağına dikkat çekildi.

 

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Genel başkan Z. Abidin Kıymaz şunları söyledi;  “Hükümetin Kamu İhale Kanunu ile Kamu İhale Sözleşmeleri Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunda yapmayı düşündüğü değişiklik gerçekleşirse, Anadolu basınının ilan gelirleri yok olacak. Bu sektörde çalışan binlerce insan var. Bunların çoğu zor şartlar altında çalışarak yaşam mücadelesi veriyorlar. Yapılması planlanan kanun değişikliği şüphesiz ki yerel gazetelerin işini zorlaştıracaktır. Basın demokrasimizin olmazsa olmazıdır. Kamu ihale yasasında yapılması düşünülen yeni değişiklikle ilan vermeden doğrudan alım yapma imkânı yaratıyor. “Elektronik kamu alımları platformu” oluşturularak basın ilanlarının yapılmamasını öngörüyor. Bundan sonra ilanlar gazetelerde yayınlanmadan, internet ortamında ilgililere duyurulacak. Bu AB uyum yasalarıyla bağlantılı bir yenilik olarak gösteriliyor. Yeni kanun tasarısı görünürde çok doğal ve çağdaş bir uygulama gibi görülse de yerel gazeteler için ölüm demektir. Bu düzenlemenin devamında kamu yatırımlarındaki basın ilanları zorunluluğu kalkacak ve yerel gazeteler en önemli gelir kaynağını kaybedecek. Anadolu’daki yaklaşık 1.300 yerel gazete kapanacak veya kapanma tehlikesiyle karşı karşıya kalacaktır. Zira yerel gazeteler Basın İlan Kurumu’ndan alınan ilanlarla ayakta durmaya çalışıyor. Bu çalışma ile hükümet kamu alımlarını ihaleleri basından kaçırmaya çalışmaktadır. Bu durum şeffaflığa da aykırıdır. Hükümet nezdinde basın meslek teşekkülleri girişimlerde bulunarak düzenleme ne olursa olsun yerel gazetede kamu alımlarının duyurulması zorunluluğu devam ettirilmelidir.” dedi.

 

Sitemiz Editörü ve GAP Gazeteciler Birliği Genel Sekreteri Fahrettin Çelik ise yaptığı açıklamada Manavgat’ta yapılan toplantının, güneydoğudan gelen gazetecilerin tanışmaları, kaynaşmaları, bir birilerini daha iyi tanımaları ve hoşça vakit geçirmeleri adına yararlı olduğunu ifade ederek, mesleki konuların konuşulup tartışılması bakımından ise başarılı bir çalışma olduğunu söyledi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Gönderen Editör, Salı, 19 Ekim 2010 19:01, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri