Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERGAP GAZETECİLER BİRLİĞİ BAŞKANI KIYMAZ; -“SAHABE, ADIYAMAN TURİZMİNE İVME KAZANDIRABİLİR”   
GAP GAZETECİLER BİRLİĞİ BAŞKANI KIYMAZ; -“SAHABE, ADIYAMAN TURİZMİNE İVME KAZANDIRABİLİR”

Merkezi Adıyaman’da bulunan GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz Samsat ilçesinde bulunan Sahabe Safvan bin Muattal kabrine gereken önemin verilmesi durumunda Adıyaman turizmine ivme kazandıracağını belirtti.

 

Aksu TV’de program yapımcı ve sunuculuğu yapan Mehmet Taş ve Serdar Erdoğanyılmaz ile birlikte Sahabe kabrini ziyaret ederek incelemelerde bulunan Kıymaz, bu alanda daha yapılacak çok işin olduğunu belirterek, Adıyaman inanç turizminin canlanması için bir an önce eksikliklerin giderilmesi gerektiğini ifade etti.

 

Kıymaz, yaptığı açıklamada, “Sahabe alanı çok dar, etrafının genişletilmesi, yolunun bir an önce tamamlanması, lavabo sayısının arttırılması ve büyük bir caminin inşa edilmesi gerekiyor. Civardaki boş alanların ağaçlandırılarak mesire alanının genişletilmesi gerekiyor. Adıyaman’ı Nemrut, Menzil veya başka yerleri gezmek amacıyla gelen vatandaşları Sahabeye yönlendirerek, tanıtımının yapılması çok önemli.” şeklinde konuştu.

 

Gazeteci Mehmet Taş ve Serdar Erdoğanyılmaz ise yaptıkları açıklamada Türkiye’de Anadolu coğrafyasında yerleri kesin olarak bilinen iki sahabeden biri olan Safvan bin Muattal kabrinin bölge için bir şans olduğunu belirterek, tıpkı Eyüp Sultan gibi insanların yoğun olarak ziyaret ettiği bir mekân haline getirilmesi gerektiğini belirttiler.

 

 




Gönderen Editör, Çarşamba, 06 Ekim 2010 08:34, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri