Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERÖĞRENCİLERİ TAŞIYAN SERVİS ŞOFÖRLERİ EĞİTİMDEN GEÇİRİLDİ   
ÖĞRENCİLERİ TAŞIYAN SERVİS ŞOFÖRLERİ EĞİTİMDEN GEÇİRİLDİ

            Samsat’ta öğrencileri taşıyacak olan servis şoförlerine eğitim verildi.

 

           Öğrenci taşımacılığı yapacak araç sürücülerinin aldıkları hizmet içi eğitimin İlk Yardım ve Sağlık Bilgisi bölümünü Sağlık Memuru Hüseyin Cintemur, trafik kuralları ile ilgili eğitimi Polis Memurları Tayfur Çolak ve Halil Korkmaz, Sözleşme Hükümleri ve İlköğretim Taşıma Yönetmeliği konusunu ise Milli Eğitim Şube Müdürü Nazif Urğun anlattılar.

 

           Toplantıda, öğrencilerin okul yönetimlerince önceden belirlenen zaman çizelgesine göre taşınması, servislerde öğrenci dışında yolcu bulundurulmaması, okul servis araçlarında bulunması gereken özellikler, temizlik ve sağlık kuralları, öğrenci bindirme ve indirme esnasında uyulacak kurallar,  servis şoförlerinin uyması gerektiği kurallar, kılık-kıyafet ve davranışlar ile araç içerisinde dikkat edilmesi gereken hususlar anlatıldı.

 

           Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Samsat İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Aktaş, bütün herkesin kanun ve yönetmeliklere uyması gerektiğini belirterek, kuralları çiğneyenlere müsamaha gösterilmeyeceğini ifade etti.

 

            Aktaş, “Bütün ilgililer sözleşme hükümlerine uymak zorundadır. Veli, İdare ve öğrenciler ile araç sürücülerinin karşı karşıya gelmemesi, şikâyet ve sıkıntıların en aza çekilmesi için herkesin üstüne düşen görevi yapması gerekiyor. Bizlerde bunun takipçisi olacağız.” şeklinde konuştu.




Gönderen Editör, Pazartesi, 20 Eylül 2010 08:29, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri