Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSAT'TA RAMAZAN BAYRAM HAVASINDA GEÇİYOR   
SAMSAT'TA RAMAZAN BAYRAM HAVASINDA GEÇİYOR

 

         Samsat ilçesinde, iftardan sonra uyumadan sahuru bekleyen gençler değişik eğlencelerle zaman geçiriyor.

 

          Sahura kadar uyumayan gençler bağlarda gezi, kıraathanelerde oyun oynama, topluca yürüyüşler, halı saha maçları, ev gezmeleri, çay ocağı sohbetleri gibi etkinliklerle zaman geçirirken, sokak ortasında her gece çiğ köfteli eğlenceler tertiplenerek bunlara bir yenisi daha eklendi.

 

           Türküler söyleyerek, oyunlar oynayan gençler Ramazan ayını daha farklı geçirmenin çabası içerisinde, zaman zaman sahur davulu eşliğinde oyunlar oynayarak Ramazan ayını bayram havasında geçiriyorlar.

 

 

            Samsatlı gençler yapılan etkinliklerle bir araya gelerek, sevgi, barış ve kardeşlik duygularını pekiştirmek adına alternatif eğlenceler tertipliyorlar.

 

            Sosyal faaliyetlerin yetersiz olduğu bu tür küçük yerlerde vatandaşların bir araya gelerek eğlenmesi ve çeşitli konularda sohbetler edilmesinin ilçenin huzuru, vatandaşların birlikteliği ve ortak hareket etme bakımından da önemseniyor.

 

 

            Hasan Polat’ın sahibi olduğu çay ocağı önündeki çiğ köfteyi yoğuran Cengiz Atalay, köfteyi yiyenlerden tam not alırken, Ali Polat’ın sempatik esprileri ve oynadığı oyunlar gençlerin neşeli dakikalar geçirmesine vesile oluyor.

 

            Ramazan’ı bayram havasında geçirdiklerini belirten Samsatlı gençler bu organizasyonların yapılmasında Sadi Aktaş’ın yönlendirmesi ve katkıları olduğunu belirterek kendisine teşekkür ettiler.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Gönderen Editör, Perşembe, 26 Ağustos 2010 10:33, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri