Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERADIYAMAN VALİSİ RAMAZAN SODAN SAMSAT’TA PROJE AÇILIŞLARI YAPTI   
ADIYAMAN VALİSİ RAMAZAN SODAN SAMSAT’TA PROJE AÇILIŞLARI YAPTI

            Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, Adıyaman Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan ve İl Emniyet Müdürü Mehmet Bilici ile birlikte GAP Havza ve SODES kapsamında gerçekleştirilen projelerin açılışlarını yapmak üzere Samsat ilçesini ziyaret etti.

 

             Hükümet Konağı önünde karşılanan Vali Sodan’a Cumhuriyet Konferans Salonunda projeler ile ilgili sunum yapıldı.

 

             Burada bir konuşma yapan Samsat Kaymakamı Ahmet Dilsiz, Samsat ilçesinde görev yaptığı iki yıllık süre zarfında, eğitim, sağlık sosyal, kültürel, spor, tarım ve köylerin altyapılarına yönelik biz dizi alanda çalışmalar yürüttüklerini belirtti.

 

              Kaymakam Dilsiz, “Uygulamış olduğumuz projelerimiz sonucu, ilk kez ilçemizde Fen Lisesi kazanan öğrencimiz oldu. Onlarca öğrencimiz Anadolu, Anadolu Öğretmen veya Meslek Liselerine yarleşmeye hak kazandı. Yılda 80 mezun veren ilçemizin tek lisesinde 6 öğrencimiz 400 puan üzerine, 10 öğrencimiz 390 puan üzerine çıkarak iyi bir fakülteye yerleşmeye hak kazandılar. Vatandaşımızın sağlığını en ön planda tutarak geliştirdiğimiz bir proje ile ilçe genelindeki bütün vatandaşlarımızı hepatit taramasından geçirerek aşılarını yaptırdık. İl Özel İdaresi bütçesi veya KÖYDES’ten ayrılar kaynaklarla ilçemizde asfaltsız köy yolu bırakmadığımız gibi ikinci kat asfaltlarını hemen hemen tamamladık. İçme suyu tesisi bulunmayan hiç bir köyümüz kalmadı. Bütün köylerimizin içme suyu depolarını onarımdan geçirerek, anti bakteriyel fayanslarla kaplattık. Baraj suyunu kullanan köylerimizin depolarına otomatik klorlama makinesi taktırdık. Projeler geliştirirken ağaçlandırma, çevre ve kırsal kalkınmaya azami önem verdik. Turizm hareketliliği için çalışmalar yürüttük.” dedi.

 

           Vali Sodan ise yaptığı konuşmasında Samsat ilçesinde yürütülen projelerden dolayı Kaymakam Ahmet Dilsiz ve ekibini takdir ettiklerini, bu güzel çalışmaları başarı ile tamamladıkları için kendilerine tebrik ettiklerini ifade etti.

 

            Vali Sodan, “Hükümetimiz Güneydoğu Anadolu Bölgesine adeta ayrıcalık tanımakta, bölgenin kalkınması için bütün imkanlarını kullanmaktadır. Samsat ilçemizde bu projelerden en güzel bir şekilde faydalanmaktadır. Samsat yapılan projelerle hızla değişiyor, gelişiyor. Tamamlanan projelerin hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyor, emeği geçenleri kutluyorum.” şeklinde konuştu.

 

           Buradaki program Samsat ilçesinde ilk kez Fen Lisesi kazanan ve 2010 SBS sınavlarında sadece bir yanlış yapan Mihriban Daş’a diz üstü bilgisayar hediye edilmesiyle sona erdi.

 

             Daha sonra GAP Havza Geliştirme Projesi ve SODES kapsamında yaptırılan, iki ayrı yerdeki toplumsal alan projesi, 5 adet çok amaçlı basketbol / voleybol sahaları ve 9 adet kütüphanenin açılışları yapıldı.

 

            Son olarak Vali Ramazan Sodan Belediye Başkanlığını ziyaret ederek Belediye Başkanı Yusuf Fırat ile bir süre görüştükten sonra İlçe Emniyet Amirliği ve İlçe Jandarma Komutanlığını ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Gönderen Editör, Perşembe, 29 Temmuz 2010 14:20, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri