Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSAT’TA İSRAİL PPOTESTO EDİLDİ.   
SAMSAT’TA İSRAİL PPOTESTO EDİLDİ.

Samsat Sahabe Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma  Derneği (Sahabe-Der) öncülüğünde, Türkiye'den yola çıkan yardım filosuna İsrail askerleri tarafından yapılan saldırı kınandı.

 

Atatürk Caddesi’nde düzenlenen protesto mitingi Sahabe-Der, Samsat Ülkü Ocakları ve Türk Diyanet Vakıf-Sen Şubesi ortaklaşa düzenlendi.

 

İkindi namazını müteakip kılınan gıyabi cenaze namazından sonra, ellerinde Türk ve Filistin bayrakları ile slogan ve tekbirlerle yürüyüşe geçen kalabalık İsrail bayrağını yakarak, İsrail’e olan tepkilerini gösterdiler.

 

Basın bildirisini okuyan Türk Diyanet Vakıf-Sen Şubesi Temsilcisi M.Ali Çetinkaya, mazlum Filistin halkına insani yardım amacı ile yola çıkan, İnsani Yardım Filosuda, 30'den fazla ülkeden, farklı dinlere mensup yardım gönüllülerinden oluşan gemideki sivil insanlara yönelik yapılan hain saldırıyı ve buna paralel aynı gece İskenderun’daki askeri deniz üssüne yapılan roketli saldırıyı şiddetle kınadıklarını söyledi.

 

“Filistin halkının topraklarını işgal eden ve son eylemi ile de görüldüğü üzere tüm dünya kamuoyunu hiçe sayan İsrail devletini lanetliyoruz.” diyen Çetinkaya, Yapılan son saldırı İsrail devletinin ne derece terörist, haksız, hukuksuz bir devlet olduğunun da açık bir göstergesi olduğunu ifade etti.

 

Çetinkaya şunları söyledi;

 

“Yapılan bu saldırıda Türk vatandaşlarımız da vefat etmiş ve yaralanmıştır. Bunun hesabı İsrail'den mutlaka sorulmalıdır. Bu saldırılarla barışı istemediğini ve sivil insanların hayatını hiçe saydığını açıkça beyan eden İsrail'i ve destekçilerini şiddetle kınıyoruz.”

 

Bu tür saldırıların tamamen durması için, maalesef bugüne kadar atılan adımlar hep etkisiz kalmıştır. Birleşmiş Milletlerin girişimleri ve kınamalar İsrail üzerinde etkili olmamaktadır. Bu süreçte bir taraftan Birleşmiş Milletlerin artık kesin çözüme ulaşacak tedbirlerini almasını beklerken, öte yandan İslam dünyasının İsrail'e karşı ortak tavır almasının gerektiğini düşünüyoruz.

 

Gazze’ye insani yardım taşıyan filoda, İsrail ordusu tarafından yapılan saldırı sonucunda son bilgilere göre en az 10 kişi hayatını kaybetmiş, yüzlerce insan hakları savunucusu tutuklanmıştır. Masum sivilleri hedef alarak, insan hayatını ve barışçı girişimleri hiçe sayan bu saldırıyı şiddetle kınıyor, gösterilen insafsızlığı protesto ediyoruz.

 

Maksadı, ciddi derecede yardıma muhtaç olan Gazze’ye insani yardım taşımak ve yaşanan insanlık dramına dünyanın dikkatini çekmek olan sivil bir filonun, insanlık anlayışı ve uluslararası hukuka aykırı bir biçimde saldırıya maruz kalmış olması, kabul edilemez bir durumdur. Hiçbir ülkenin egemenliğinde olmayan uluslararası sularda gerçekleştirilen bu saldırı, uluslararası hukuk açısından bir suç olduğu gibi aynı zamanda insani yardım çalışmalarının engellenmesine yönelik bir eylemdir. Samsat Sahabe-Der olarak Saldırı sonucunda hayatını kaybeden şehit kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifa diliyoruz.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Gönderen Editör, Çarşamba, 02 Haziran 2010 15:25, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri