Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERMUHTAR TAŞ; “YARDIMLAR ZAMANINDA VERİLSİN”   
MUHTAR TAŞ; “YARDIMLAR ZAMANINDA VERİLSİN”

Adıyaman’da bir çok mahalle muhtarı Köy ve Mahalle Muhtarları Mesleki Dayanışma Derneği’nde toplanarak sorunlarını anlattılar.

 

Düzenlenen toplantıya; Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Mehmet Şimşek, Köy ve Mahalle Muhtarları Mesleki Dayanışma Derneği Başkanı Abdulkadir Geylani Taş ve bir çok mahalle muhtarları bir araya gelerek yaşanan sıkıntılar hakkında fikir alış verişinde bulundular.

 

Muhtarların sorunlarını dinleyen Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Mehmet Şimşek, yoksul vatandaşlarımıza yapılan çeşitli yardımlarla ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

 

Şimşek, “Müracaatların muhtarlar tarafından karşılanmadığı hususunda sitemler olduğunu biliyoruz. Ancak, bu taleplerin karşılanması muhtarların görevi değil. Muhtarlarımızı vatandaşların taleplerini bizlere aktarmakta, vatandaşların durumu ilgili kurullarda görüşülerek yardım yapılması veya yapılmaması hususunda karar verilmektedir.” dedi.

 

Taş, “Bu taleplerin en başında da kömür yardımları gelmektedir.Her ne kadar sosyal güvencesi de olsa bizler biliyoruz ki birçok vatandaşımız geçim sıkıntısı içindedir.Özellikle asgari ücretle çalışan,emekli ve dul olan, kira veren ve çocuğu okuyan birçok vatandaşımıza yardım yapılması sosyal devlet ilkesinin bir gereğidir.” şeklinde konuştu.

 

Köy ve Mahalle Muhtarları Mesleki Dayanışma Derneği Başkanı Abdulkadir Geylani Taş ise yaptığı açıklamada “Muhtarlarımızın en büyük sorunu olan vatandaşlara dağıtılan kömür yardımının geç verilmesidir. Muhtarlar olarak Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü tarafından dağıtılan kömürlerin 500 kilogramdan  750 kilograma çıkarılmasını istiyoruz. Mahallede bulunan fakir ailelerin o mahallenin muhtarları tarafından belirlenmesini ve ona göre yardımların yapılmasını istiyoruz. Çünkü, mahalleyi en iyi bilen yetkili muhtarlardır.” dedi.

 

 

 

 

 




Gönderen Editör, Pazartesi, 17 May 2010 14:39, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri