Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSATLI ÖĞRENCİLER ÇANAKKALE’Yİ GEZECEK   
SAMSATLI ÖĞRENCİLER ÇANAKKALE’Yİ GEZECEK

          Adıyaman’ın Samsat ilçesinde öğrenim gören öğrenciler Çanakkale ve Ankara illerini kapsayan geziye gönderildiler.

 

            Adıyaman Valiliği koordinesinde, Samsat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen “Ülkemi Geziyorum, Kendimi Tanıyorum” Projesinin Devlet Planlama Teşkilatı tarafından, Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında finanse edildiği bildirildi.

 

 

            Hükümet Konağı önünde düzenlenen törenle maddi durumu zayıf ve derslerinde başarılı olan 72 öğrenci, 10 görevli gözetiminde uğurlandı.

 

            Törene Samsat Kaymakamı Ahmet Dilsiz, Belediye Başkanı Yusuf Fırat, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Aktaş, İl Genel Meclis Üyeleri Mustafa Avni Kuştepe ve Osman Deniz, köy ve mahalle muhtarları ile öğrenci aileleri katıldı.

 

 

            Samsat Kaymakamı Ahmet Dilsiz törende yaptığı konuşmasında öğrencileri tarihin yazıldığı topraklarda tarihi atmosferi yaşayarak milli ve manevi duyguların güçlenmesine katkı sağlamak istediklerini belirtti.

 

            Kaymakam Dilsiz; “Geziye gönderdiğimiz öğrenciler bugüne kadar bu tür sosyal faaliyetlere katılma imkanı bulamamış çocuklarımız. Bu öğrencilerimiz Ankara, İstanbul, Bursa ve Çanakkale’de tarihi ve turistik yerleri gezerek öğrenmiş olacaklardır. Sodes kapsamında yürütülen bu projelerlerin amacı öğrencilerimizin sosyal ve kültürel olarak gelişimine katkı sağlamaktadır.” dedi.

 

 

             Öğrencilere çeşitli hediyeler verilerek dualarla yolcu edildi.

 

            Öğrencilerin gezi kapsamında Ankara’da Etnografya Müzesi, Anıtkabir, TBMM ve Keçiören Şelalesi gezilecek. İstanbul boğazında tekne turu yapılacak ve Sultan Ahmet Camii, Ayasofya Müzesi, Topkapı ve Dolmabahçe Sarayları gezilerek Çanakkale’ye gidilecek.

 

 

            Öğrenciler Çanakkale’de Gelibolu Yarımadası’daki Şehitlik, Seyit Onbaşı, Kilitbahir Kalesi, Kanlı Sırt, 57. Alay, Conkbayırı, Sargı Yeri Şehitliği, Abide, Yahya Çavuş Şehitliği ve Turuva Anıtı ziyaret edilecek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Gönderen Editör, Salı, 04 May 2010 14:15, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri