Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSAT'TA SULU TARIM BAŞLADI   
SAMSAT'TA SULU TARIM BAŞLADI

            Adıyaman’ın Samsat ilçesinde sulama amacıyla kanallara suyun verildiği açıklandı.

 

             Samsat Sulama Birliği Başkanı Abdulkadir Fırat yaptığı açıklamada kanallara suyun verildiğini söyleyerek vatandaşların zamanında ekinlerini sulayabileceklerini söyledi.

 

            Sulama fiyatlarında maliyetler ve çiftçilerin mağduriyetlerini göz önüne alarak belirlediklerini belirten Başkan Fırat, sulama mevsiminden önce yaptıkları hazırlıklar neticesinde talepler doğrultusunda kanallara su verildiğini ifade etti.

 

             Başkan Fırat, “Geçen yıl Birliğimizin yetkisi dışında, elimizde olmayan nedenlerden dolayı bazı aksamalar yaşandı. Bu nedenle bu yıl tedbirimizi aldık. Kanal temizliği, ekipman ve araç gereç hazırlığımızı önceden yaptık. Vatandaşlarımız çok fazla su ihtiyacı olmamasına karşın birinci ürünlerini bile sulamaktadırlar. Dönüm başı sulama fiyatlarını makul tutmaya çalıştık.” şeklinde konuştu.

 

              Bir dönüm tahıl ve baklagillerin sezonluk sulama fiyatının 20 TL, ayçiçeği, yumru köklü bitkiler, sebze ve meyve bahçeleri ile mısır ve pamuk ekilişlerinin sulama fiyatının 50 TL. olduğunu belirten Başkan Fırat, damlama sistemi kullanan ve kanaldan motorla su çeken çiftçilerin % 50 indirim desteğinden faydalandırıldığını açıkladı.

 

              Belirlenen fiyatların geçen yıldan çokta farklı olmadığını belirten Başkan Fırat Sulama Birliği olarak bazı önceliklerinin olduğunu açıkladı.

 

              Fırat, “Sulama Birliği olarak daima çiftçimizin yanında olmaya çalışıyoruz. Onların daha iyi ürün elde etmesi için var gücümüzle çalışma azmindeyiz. Fiyat belirlerken maliyetlerimizin karşılanmasını esas alıyoruz. Bunun yanında topraktan daha uzun yıllar ürün elde edebilmek için suyun tasarruflu kullanılması gerektiğine inanıyoruz. Gözümüzün önünde koca bir Atatürk Baraj Gölünün olması, çok su kullanmamıza teşvik edici bir unsur olmamalı. Toprakta tuzlanma ve çoraklaşma meydana getirdiğinden, salma usulü sulamaya kesinlikle karşı çıkıyoruz. Bunun yanında damla sulama veya yağmurlama sulama sistemlerinin kullanılmasını istiyoruz. Zaten devletimiz de buna destek vererek teşvik ediyor” dedi.

 

              Birinci ürünlerden sona ikinci ürünler içinde kanallara su verileceğini kaydeden Sulama Birliği Başkanı Abdulkadir Fırat, her ne kadar kanallarda tedbir almışlarsa da kanallara serinlemek için girmenin yasak ve tehlikeli olduğunu ve geçmiş yıllarda tatsız olayların yaşandığını hatırlatarak, özellikle çocukların kanallardan uzak tutulması gerektiğini sözlerine ekledi.

 

 

 

 

 

 

 

 




Gönderen Editör, Perşembe, 29 Nisan 2010 11:13, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri