Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERMATEMATİĞİ SEVDİRMEK İÇİN OKUL DUVARLARINA GEOMETRİK ŞEKİLLERLE FORMÜLLER ÇİZİLDİ   
MATEMATİĞİ SEVDİRMEK İÇİN OKUL DUVARLARINA GEOMETRİK ŞEKİLLERLE FORMÜLLER ÇİZİLDİ

              Samsat ilçesi 80. Yıl İlköğretim Okulu matematik öğretmeninin önerisi üzerine okulun duvarlarına geometrik şekillerle matematik formülleri çizildi.

 

             Okul Müdürü Mithat Tepe, yaptığı açıklamada, matematik öğretmeni Mesut Şahin'in öğrencilere matematiği daha çok sevdirmek için okul duvarlarına bazı geometrik şekillerle matematik formülleri çizilmesi önerisinde bulunduğunu belirtti.

 

              Bu önerinin okul idaresi tarafından uygun görüldüğünü ve okulun duvarlarına geometrik şekillerle formüller çizildiğini ifade eden Tepe, şöyle konuştu:

 

              “İlçemizde eskiden gelme bir matematik korkusu var. Nedense öğrencilerimizde sayısal derslere ilgi az. Zihinde yer etmesi için formül ve şekillerin göz önünde olmasının yararlı olacağını düşünüyoruz. Bu uygulamayla öğrencilerin dikkatini matematiğe çekeceğiz ve öğrencilerimize bu dersi daha çok sevdirmiş olacağız. Ayrıca bu şekiller okula güzel bir görünüm kazandırdı.”

 

              Öğretmen Mesut Şahin ise öğrencilerin matematik dersine karşı bir korkusu olduğunu, öğrencilerin bu korkuyu yenmesi ve derste daha başarılı olması için onlara matematiği sevdirmeye çalıştıklarını belirtti.

 

               Okul idaresine okulun duvarlarına geometrik şekillerle formüller çizilmesi yönünde verdiği önerinin kabul edildiğini ve okulun duvarlarına formülleri çizdiğini ifade eden Şahin, şekillerin ve formüllerin öğrencilerin ilgisini çektiğini kaydetti.

 

 




Gönderen Editör, Çarşamba, 28 Nisan 2010 12:15, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri