Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSAT’TA HEPATİTE KESİN ÇÖZÜM   
SAMSAT’TA HEPATİTE KESİN ÇÖZÜM

           Adıyaman’ın Samsat ilçesinde 18 yaş üstü bütün vatandaşların taramadan geçirilerek Hepatit B aşısı yapılacağı bildirildi.

 

           Başbakanlık GAP Bölge İdare Kalkınma İdaresi tarafından finanse edilen, Havza Entegre Kırsal Kalkınma Programı kapsamında yürütülen “Sağlık Koruma Projesi” törenle başlatıldı.

 

 

            Tören öncesi Cumhuriyet Konferans Salonunda yapılan toplantıya Samsat Kaymakamı Ahmet Dilsiz, İl Sağlık Müdürü M.Emin Taş, Samsat Belediye Başkanı Yusuf Fırat, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Mustafa Kutlu, Şube Müdürleri Nevzat Baykan ve Mustafa Dost, kamu kurum ve kuruluş amir ve çalışanları, okul idareci ve öğretmenleri, köy ve mahalle muhtarları ile din görevlileri katıldı.

 

            Toplantıda açılış konuşması yapan Sağlık Grup Başkanı Dr. Yunus Emre Türemiş, bir bölgenin tamamen taramadan geçirilerek ücretsiz aşılamanın şimdiye kadar başka bir yerde yapılmadığını, Samsat ilçesinde hayata geçirilen bu projenin bir ilk olduğunu belirterek, muhtarlar, öğretmenler ve din görevlilerinden ekiplerine yardımcı olmalarını istedi.

 

 

             Ebe Şenay Kilinç’in proje hakkında bilgiler sunmasından sonra Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Servet Kölgelier ise Hepatit B hakkında katılımcılara bilgiler sundu. Kölgelier hepatit’in ne olduğu, nasıl bulaştığı, belirtileri, korunma yolları hakkında bilgiler vererek aşı çalışmasının önemine işaret etti.

 

            Dr. Kölgelier “Dünyada bu hastalıktan korunmak için çok büyük meblağlarda paralar harcanmaktadır. Bunun yerine Samsat’ta yapıldığı gibi bütün insanlar genel bir taramadan geçirilerek aşılama yoluna gidilirse milyonlarca insan ölmeyecek ve onca para harcanmayacaktır. Samsat bu anlamda bir model olmuştur. Emeği geçenleri tebrik ediyorum” dedi.

 

           Sağlık Grup Başkanlığı bahçesinde Samsat Kaymakamı Ahmet Dilsiz ve Belediye Başkanı Yusuf Fırat’ın kan örneği vermeleri ve ilk aşıyı yaptırmaları ile proje başlatıldı.

 

             Kaymakam Dilsiz burada yaptığı açıklamada GAP Bölge Kalkınma İdaresinin Samsat Kaymakamlığı ile birlikte, Samsat ilçesinin bir program dahilinde sosyal, kültürel ve ekonomik olarak kalkınmasına yönelik çalışmasını sevindirici bulduklarını kaydetti.

 

            Dilsiz; “Yapılan projelerin hepsi çok güzel ama insan sağlığından daha önemli bir şey olamaz. Bu proje ile 5 bin kadar vatandaşımızın Hepatit B kan testi ücretsiz olarak yapılacak ve aşılanacaktır. Böylece Samsat ilçemizde Hepatit diye bir şey kalmayacaktır. Projeye emeği geçenleri kutluyorum. Köy Muhtarlarımız, öğretmenlerimiz ve din görevlilerimizin vatandaşları bilgilendirme konusunda önemli bir görevleri var. Bu konuda lütfen herkes üstüne düşen görevi yerine getirsin.” şeklinde konuştu.

 

           GAP Havza Kırsal kalkınma Programı kapsamında yürütülen projelerin Samsat’ın kalkınmasına önemli katkıları olduğunu belirten Kaymakam Dilsiz, buradan sonra daha fazla sayıda ve aciliyet gerektiren konularda projeler üreteceklerini ifade etti.

 

           Dilsiz; “Hepatit bütün dünyada önemli bir yer tutan ve zamanında önlem alınmazsa ölümcül bir hastalık. Aynı zamanda bulaşıcı olan bu hastalığın önünün kesilmesi bakımından projemizin başarıya ulaşması ilçemiz için önemlidir. Vatandaşımızın ayağına kadar giderek hiçbir fert bırakmadan taramadan geçirilecek. İdare olarak sağlık konusunda önümüze gelecek hiçbir makul talebi reddetmeyecek ve var gücümüzle yardımcı olacağız.” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Gönderen Editör, Cuma, 12 Mart 2010 13:17, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri