Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERHEM YIL SONU SERGİSİ BEĞENİYLE İZLENDİ   
HEM YIL SONU SERGİSİ BEĞENİYLE İZLENDİ

           SAMSAT KAYMAKAMI DOĞAN DEMİRDAŞ; “HALK EĞİTİM KURSİYERLERİNCE YAPILAN ÜRÜNLERDEN EKONOMİK GELİR ELDE EDİLMESİ GEREKİR” 

           Samsat ilçesinde Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürlüğünce açılan kurslarda yapılan çalışmalar sergilendi.

            Serginin açılışını Samsat Kaymakamı Doğan Demirdaş, eşi Ayşe Demirdaş ve oğlu Burak ile birlikte yaptı. Açılış törenine AK Parti Adıyaman İl Başkanı Av. Ahmet Aydın, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Bağlıtaş, Samsat İlçe Garnizon Komutanı J. Kd. Başçavuş Mithat Gündür, Belediye Başkanı Abdulkadir Aslan, daire amirleri ve çalışanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.


           Açılış konuşması yapan HEM Müdürü Ayhan Ercemal yıl içerisinde halıcılık, ahşap boyama, makine-nakışı, giyim, halk oyunları, bilgisayar, yabancı dil, resim, satranç, meyve yetiştiriciliği, aile-çocuk eğitimi, anadolu fen liselerine hazırlık ve üniversiteye hazırlık kursları alanlarında 25 kurs açtıklarını ve 485 kursiyerin yararlandığını belirtti. Ercemal, “Ayrıca Ulusal Eğitime Destek Kampanyası kapsamında 2 adet 1.kademe okuma-yazma ve 1 adet 2.kademe okuma-yazma kursu açılarak, okur-yazarlık oranı % 97 olan ilçede okuma yazma bilmeyen kalmasın hedefine bir adım daha yaklaşmış oluyoruz.” dedi.

            Kaymakam Doğan Demirdaş ise yaptığı konuşmasında Halk Eğitim Kurslarında sadece kendileri için ürünler yapıldığını, kursiyerlerin bu ürünleri satmak istemediklerini belirterek, Milli Eğitiminde yardım ve yönlendirmesiyle bu ürünlerden ekonomik gelir elde edilmesi için çaba sarf edilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

            Kursiyerlere sembolik belge dağıtımı yapılarak halk oyunları gösterisinden sonra, oluşturulan şark odasında çiğköfte, hıtap, meyir çorbası gibi yöresel yemekler ile Samsat ilçesinde yetiştirilen meyveler ikram edildi.

 




Gönderen Editör, Perşembe, 15 Haziran 2006 05:32, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri