Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSAT’TA ÇİFTÇİLERE SERTİFİKALI TOHUM DAĞITILDI…   
SAMSAT’TA ÇİFTÇİLERE SERTİFİKALI TOHUM DAĞITILDI…

            Adıyaman’ın Samsat ilçesinde çiftçilere sertifikalı tohum dağıtıldı.

 

            Samsat Kaymakamlığı tarafından Havza Entegre Kırsal Kalkınma Programı kapsamında yapılan  “Sertifikalı Tohumluk Kullanımının Arttırılması Projesi” ile Samsat ilçe merkezi ve bağlı köylerinden 67 çiftçiye sertifikalı tohum dağıtıldı.

 

             Samsat Kaymakamı Ahmet Dilsiz konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada yöreye uygun tonum çeşidi tespiti yapıldığını, 15 ton makarnalık çeşit olarak sarıçarak çeşidi buğday, 15 ton arpa ve 3 bin 350 kilogram nohut tohumu dağıttıklarını söyledi.

 

              GAP Havza Entegre Kırsal kalkınma Programına ilişkin olarak bir açıklama yapan Samsat Kaymakamı Ahmet Dilsiz, Adıyaman bölgesinde sadece Samsat ilçesinde uygulanan bu programın sosyal, kültürel ve ekonomik boyutları olduğunu, geniş çaplı olarak yürütülen bu programın ilçenin kalkınmasında önemli rol oynayacağını söyledi.

 

             Samsat İlçe Tarım Müdürlüğünce yürütülen sertifikalı tohumluk dağıtılması projesinin, fakir olan Samsat ilçesindeki çiftçiler için bir rahatlama getirdiğini belirten Kaymakam Dilsiz, “Havza projesi sadece Samsat ilçemizde yürütülmektedir. Çok boyutlu olan bu program kapsamında vatandaşlarımızı sertifikalı tohum kullanmaya teşvik etmek amacıyla 870 dekarlık alanı kapsayacak şekilde 33 bin 350 kg. sertifikalı tohum dağıttık. Çiftçilerimiz bu tohumları hibe şeklinde almaktadırlar. Bunun gibi daha birçok projeyi önümüzdeki günlerde hayata geçireceğiz.” dedi.

 

            Tohumluk dağıtım törenine katılan Samsat Kaymakamı Ahmet Dilsiz, çiftçilere rast gele tohumluk kullanmanın yanlış olduğunu, sertifikalı tohumluk kullanmaları gerektiğini belirterek, bol kazançlar dileğinde bulundu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Gönderen Editör, Cuma, 23 Ekim 2009 13:21, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri