Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSamsat Kaymakamı Ahmet Dilsiz; “EĞİTİM BİRİNCİ ÖNCELİĞİMİZ”   
Samsat Kaymakamı Ahmet Dilsiz; “EĞİTİM BİRİNCİ ÖNCELİĞİMİZ”

           Samsat Kaymakamı Ahmet Dilsiz eğitimin birinci öncelikleri olduğunu, eğitim kalitesinin yükseltilmesi için ne gerekiyorsa yapılacağını belirtti.

 

            İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Aktaş ile birlikte Samsat’ta bulunan bazı okullarda incelemelerde bulunan Samsat Kaymakamı Ahmet Dilsiz eğitime yapılan yatırımı ülkemizin geleceğine yapılan yatırım olarak gördüklerini ifade etti.

 

Dilsiz, “Eğitim bizim birinci önceliğimizdir. Bu önceliğe azami yatırımda bulunmak geleceğimize yapılacak en önemli yatırımdır. Bu anlamda çocuklarımızın başarısı için elimizden gelen gayreti sarf etmekteyiz. Her alanda olduğu gibi eğitimde de fırsat eşitliğinin sağlanması bizlerin görevidir. Her öğrencimize eşit ölçüde imkanlar sunulmaktadır. Öğrencilerimizin başarıyı yakalaması için bütün imkanları sunacak, motive olmaları için teşvik edici uygulamalar başlatacağız.” dedi.

 

Hiçbir başarının tesadüfen yakalanmadığını belirten Samsat Kaymakamı Ahmet Dilsiz, başarmak için azmetmek, inanmak, iyi hedef belirlemek gerektiğini vurguladı.

 

Öğrencilerin başarı oranını yükseltmek için bir dizi çalışma içerisinde olduklarını ifade eden Samsat Kaymakamı Ahmet Dilsiz şunları söyledi; “Köylerden merkezi okullara taşınan 422 öğrenciye sıcak öğle yemeği verilmektedir. Okullarımızın fiziki durumlarını iyileştirici çalışmalarımızı aralıksız sürdürmekteyiz. Araç, gereç ve öğretmen açığımızı asgari seviyeye indirmek için bütün imkanlarımızı kullanıyoruz. OKS ve ÖSS sınavlarını hazırlık kursları açarak fırsat eşitliğini temin ediyoruz. Geçen yıl açılan kurslarımızda başarılı olduğumuzu gördük. İlçemizdeki kurslara devam eden öğrencilerimizin özel dershaneye giden öğrencilerimizden baha başarılı bir sonuç elde ettiklerini gördük”

 

Okul öncesi eğitimi çok önemsediklerini belirten Kaymakam Dilsiz, bu alanda okullaşma oranını yüzde yüze taşımak istediklerini söyledi.

 

Dilsiz, “İlköğretim okuluna başlamadan önce çocuğun ana sınıfına gitmiş olması büyük kolaylık ve başarı getirmektedir. Bütün okullarımızda ana sınıfları mevcuttur. Teçhizat bakımından eksiğimiz bulunmamaktadır. Eksiklerimizi tespit ettiğimiz anda gidermeye gayret ediyoruz. İlçemizde üç derslikli anaokulu yapım inşaatı devam ediyor. Bu binanın hizmete girmesiyle daha da rahatlamış olacağız. Okul idareleri tarafından alan çalışması yapılarak ana sınıfına devam etmeyen öğrencilerin okullaşması için çalışma başlattık. Velilerimizin eğitim konusuna daha duyarlı olmasını istiyoruz. Bütün yükü omuzlayan öğretmenlerimizden de hedefi yüksek tutup, gayretlerini arttırmalarını istiyoruz. Başarıyı yakalamamamız için hiçbir neden yok.” şeklinde konuştu.

 

 




Gönderen Editör, Çarşamba, 21 Ekim 2009 08:53, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri