Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERÖRENTAŞ MAHALLESİNDE İNŞA EDİLEN CAMİNİN AÇILIŞI YAPILDI…   
ÖRENTAŞ MAHALLESİNDE İNŞA EDİLEN CAMİNİN AÇILIŞI YAPILDI…

Adıyaman’ın Samsat ilçesinde yaptırılan üç katlı caminin açılışı yapıldı.

 

Giderlerin tamamı hayırsever vatandaşlarca karşılanan, 300 metrekarelik alanı olan caminin açılışına Adıyaman Vali Yardımcısı Yakup Günay, Samsat Kaymakamı Ahmet Dilsiz, Belediye Başkanı Yusuf Fırat, Adıyaman İl Müftüsü M. Emin Avcı, AK Parti İlçe Başkanı Hidayet Daş, Eski Belediye Başkanı A. Kadir Aslan, Eski İl Genel Meclis Üyesi Mustafa Orhan, bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluş temsilcileri, din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ve Adıyaman Merkez Ulu Cami İmam Hatibi Hasan Basri Atlıhan’ın Kuranı Kerim okuması ile başlayan programa İlçe Müftüsü Abdülrakip Arslan’ın açılış konuşması ile devam edildi.

 

Arslan yaptığı açıklamada ibadethane yaptırmanın önemine işaret ederek cami yapımında emeği geçenlere teşekkür etti. Arslan, “Atalarımız ibadethane yapımına her zaman önem vermiş ve her gittikleri yerlere muhteşem mimari yapıya sahip camiler, mescitler yaptırmışlardır. Allah bu güzel ülkemizi bayraksız ve ezansız bırakmasın” şeklinde konuştu.

 

Adıyaman Müftüsü M. Emin Avcı ise yaptığı konuşmasında din görevlilerinin üstlenmiş oldukları görev neticesinde topluma yararlı vatandaş yetiştirmede önemli olduğunu ifade etti.

 

Avcı, “Din görevlileri topluma yön veren insanlardır. Camiler ise din görevlileri ile vatandaşların buluşma yeri, Allah’a karşı ibadetlerin yerine getirildiği mekanlardır. Bu mekanların yapımında emeği geçenleri Allah mükafatlandıracaktır.” dedi.

 

Konuşmalardan sonra Adıyaman Vali Yardımcısı Yakup Günay, Samsat Kaymakamı Ahmet Dilsiz ve Samsat Belediye Başkanı Yusuf Fırat birlikte açılışı gerçekleştirdiler.

 

 

İstanbul Teşvikiye Cami İmam-Hatibi İsmail Pehlivan, Raif Ağa Cami İmam-Hatibi Ömer Durgun, İzmit İmam Hatip Lisesi Kuran Kursu Öğretmeni Recep Çalışkan ve Bayramoğlu Kuran Kursu Öğretmeni Süleyman Başkan tarafından mevlit okundu.

 

Ezanı İstanbul Teşvikiye Cami İmam-Hatibi İsmail Pehlivan ve Bayramoğlu Kuran Kursu Öğretmeni Süleyman Başkan birlikte okuyarak dinleyenleri mest ettiler.

 

Öğle namazı sonrasında katılımcılara yemek ikram edilmesi ile program sona erdi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Gönderen Editör, Çarşamba, 07 Ekim 2009 13:34, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri