Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERKADİR GECESİNDE SAHABEDE BULUŞALIM   
KADİR GECESİNDE SAHABEDE BULUŞALIM

             Gazeteci-Yazar Fahrettin Çelik Kadir gecesinde Sahabe kabrinin bulunduğu alanda program düzenleneceğini, bütün Adıyamanlıların bu kutsi mekanda bir araya gelmesinin Ramazan ayının ruhuna uygun bir toplumsal faaliyet olacağını söyledi.

 

          Uydudan yayın yapan ASU TV’ de canlı olarak yayınlanan, Mustafa Öztekin’in hazırlayıp sunduğu “Ramazan Nostaljisi” isimli programın stüdyo konuğu olan Çelik, Safvan bir Muattal hazretlerinin kabri başında kadir gecesinin eda edilmesi için program hazırlandığını ve bütün vatandaşların bu programa davetli olduğunu söyledi.

 

            Teravih namazı sonrasında mevlit okutulacağını belirten Çelik, Ravza İlahi Grubu’nun ise vatandaşlara ilahi ziyafeti çekeceğini söyledi.

 

              Çelik, “Sahabe bin Muattal hazretlerinin kabrinin Adıyaman topraklarında olması bizler için bir lütuftur. Anadolu topraklarında yeri sağlam kaynaklarca kesinleşen iki sahabeden biridir. Medyadan takip ettiğimiz kadarı ile yurdun dört bir tarafından insanlar iftar açmak ve ziyarette bulunmak için İstanbul’da bulunan Eyüp Sultan olarak bilinen Hz. Ebu Eyüb el-Ensari türbesine gitmektedirler. Bu çok güzel bir gelenek. Yanı başımızda kabri bulunan diğer bir Sahabe Safvan bin Muattal hazretlerinin bulunduğu mekanda iftar açmak, dua etmek ayrı bir haz ve mutluluk verecektir.” dedi.

 

              Çelik yaptığı açıklamada Kadir gecesinde Samsat ilçe müftülüğünce mevlit okutulacağını ve Ravza İlahi Grubu tarafından ilahiler seslendirileceğini belirterek bütün Adıyaman halkının bu mübarek mekanda bayramı karşılamaya çağırdı.

 

 

 

 




Gönderen Editör, Pazartesi, 14 Eylül 2009 10:09, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri