Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERKAYMAKAM’DAN YOKSUL VATANDAŞLARA GECE SÜRPRİZİ…   
KAYMAKAM’DAN YOKSUL VATANDAŞLARA GECE SÜRPRİZİ…

Samsat Kaymakamı Ahmet Dilsiz, köylerde oturan yoksul vatandaşları evlerinde ziyaret ederek sıkıntılarını dinliyor.

 

            İlçe Müftüsü Abdulrakip Arslan ve İlçe Özel İdare Müdürü Mustafa Kandemir ile birlikte her gece bir köye giderek köyün en yoksul vatandaşını evinde ziyaret eden Dilsiz, amacının ihtiyaçlarını ilgili kuruma bildiremeyecek kadar düşkün olan vatandaşlara ulaşarak, yardım etmek olduğunun söyledi.

 

            Dilsiz, yoksul vatandaşların genelde ihtiyaçlarını kaymakamlığa bildirdiklerini ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın da (SYDV) imkânları ölçüsünde yardım yaptığını belirtti.

 

            Dilsiz, ''Ancak, bazı vatandaşlarımız hasta ve yaşlı olduğundan ilgililere ulaşmakta zorlanmaktadırlar. Bu tür insanları tespit etmek için her gece bir köye giderek bu vatandaşlarımızı ziyaret ediyor ve sıkıntılarını dinleyerek yardımcı olmaya çalışıyoruz. Vatandaşlarımızın devlete olan güven duygusu artarken, bizlerde ihtiyaç sahibi aileleri yerinde ziyaret ederek yardımcı olabilmenin mutluluğunu yaşıyoruz'' dedi.

 

            Vatandaşın refah seviyesinin yükselmesi için gece-gündüz demeden çalışacaklarını dile getiren Dilsiz, arkadaşları ile birlikte mesai mefhumu gözetmeksizin çalıştıklarını, kamu mallarının etkin kullanımı ile vatandaşın huzur ve refahının yükseltilmesi için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacaklarını kaydetti.

 

İlçe Müftüsü Abdulrakip Arslan, bu tür gezilerin vatandaşlar üzerinde olumlu etkiler bıraktığını belirtti. Arslan, “Evini ziyaret ettiğimiz vatandaşlarımız, karşılarında ilçe kaymakamını görünce şaşırıyorlar. Sıkıntılarını anlatıyor, sıkıntılarının giderileceğini öğrenince de seviniyorlar. Kendilerine değer verildiği, önemsendikleri duygusu onları mutlu ediyor. Bizlerde bu mutluluğa şahit olunca mutlu oluyoruz” dedi.

 

            İlçe Özel İdare Müdürü Mustafa Kandemir ise yaptığı açıklamada gece gerçekleştirdikleri köy gezilerinin yararlı geçtiğini işaret ederek, bir anlamda habersiz bir denetim gerçekleştirildiğini belirtti.

 

            Kandemir, “Yapılan gezilerde fakir vatandaşları ziyaret ederek ihtiyaçlarının giderilmesi yönünde çalışma başlatılmaktadır. Bununla birlikte gidilen köyde görev yapan kamu personeli ve yürütülen çalışmalar habersiz olarak denetlenmiş olmaktadır. Vatandaşların anlattığı aksaklıklar, köyde yaşanan sorunlar veya olmasının yararlı olacağı düşünülen konular değerlendirilmektedir.” şeklinde konuştu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Gönderen Editör, Perşembe, 03 Eylül 2009 09:29, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri