Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERFAHRETTİN ÇELİK GAP GAZETECİLER BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİNE SEÇİLDİ   
FAHRETTİN ÇELİK GAP GAZETECİLER BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİNE SEÇİLDİ

          Bölgesel cemiyet olma özelliğiyle GAP bölgesinde önemli gazetecilerin üye olduğu GAP Gazeteciler Birliği 3. Olağan Genel Kurulu toplantısını Adıyaman’da yaptı.

 

Adıyaman Esnaf ve Sanatkarlar Odası konferans salonunda gerçekleştirilen 3. Olağan Genel Kurul toplantısında Zeynal Abidin Kıymaz yeniden genel başkanlığa seçilirken, Sitemiz Genel Yayın Yönetmeni Fahrettin Çelik Genel Sekreter olarak seçildi.

 

Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, ATSO Başkanı Mustafa Uslu, ESOB Başkanı Mustafa Salman, MHP eski Milletvekili Hasari Güler, MHP İl Başkanı Mahmut Çakırtaş, Adıyaman Üniversitesi Rektör Danışmanı İsa Tekin, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Zeynal Özbilgin, Saadet Partisi İl Başkanı Mustafa Alkayış Şanlıurfa Gazeteciler Birliği Başkanı Veysel Polat, Vakit Gazetesi Yazarı Hüseyin Öztürk, daire müdürleri, siyasi parti temsilcilerinin yanı sıra çeşitli illerden çok sayıda basın mensubu genel kurula katıldı.

 

Divan Başkanlığını ASU TV Haber Müdürü Gazeteci Erdal Özkaynar'ın yaptığı kongrede Vakit Gazetesi Yazarı Hüseyin Öztürk ve Şanlıurfa Olay Gazetesi Sahibi Celal Çiftçi de kâtipliği yaptılar.

 

 Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından bütçe ibraz edildi. Kongreye tek liste halinde giren Zeynal Abidin Kıymaz genel başkanlığa tekrar seçildi.

 

Genel kurulun dilek ve temenniler bölümünde konuşan Vali Ramazan Sodan, GAP Gazeteciler Birliği Cemiyeti'nin ilin gelişmesine ve kalkınmasına katkı sağladığını belirterek, cemiyetin sorunlar konusunda demokratik tepkisini her zaman basın açıklamasıyla dile getirdiğini, hizmetlerinin takdire şayan olduğunu söyledi.

 

 

 

BÜYÜKASLAN: “BASINIMIZI ÖVGÜYLE ANLATIYORUM”

 

Belediye Başkanı Necip Büyükaslan ise kentlerin gelişmişlik seviyesini gösteren göstergelerden birisinin de basının gelişmesi olduğunu vurguladı. Büyükaslan, “Bir kentin gelişmişliğinin ölçüsü de basının seviyesidir. Son yıllarda Adıyaman’da basın alanında hızlı bir yükseliş var. Bunu fark etmemek mümkün değil. İlimizde 4 Gazeteciler cemiyeti var. Memleketimizde düzenli çıkan gazete sayısı 10 civarında ve yayın yapan iki televizyon var. Bunların hepsi dimdik ayakta duruyorlar. Basına hayat veren bütün emekçi kardeşlerime teşekkür ediyorum. Zaman zaman bazı toplantılar münasebetiyle düzenlediğimiz toplantılarda herkes kendi yöresinin basınını anlattığı vakit çoğu yaka silkeler bir vaziyette ama bizim kentimizin gazetecilerinin göstermiş olduğu hoşgörü, olgunluk, tevazu biz takdirle karşılıyoruz ve de bunu göğsümüzü gere gere de yeri geldiğinde ifade ediyoruz. Kişisel çıkarlar için basın yayın organlarının kullanılmaması büyük bir meziyettir. Adıyaman basını diğer illere örnek olacak bir yapıdadır” dedi.

 

KIYMAZ: “KURUMLAR ARASI İŞBİRLİĞİ İÇİNDE OLMALIYIZ”

 

Yeniden Genel Başkanlığa seçilen Zeynal Abidin Kıymaz, Türkiye'nin çeşitli illerinden Adıyaman'a gelerek genel kurula katılan üyelere teşekkürlerini iletti. Kıymaz, "Biz GAP Gazeteciler Birliği olarak üye sayımız çok fazla değil. 96 üyemiz var ama 96 tane gazeteci meslektaşımız var. Bilfiil bu işle uğraşmaktalar. Üyelerimiz içerisinde Batman’dan, Şanlıurfa’dan, Malatya, Siirt’ten, Kilis’ten Gaziantep’ten, İstanbul, Ankara, Adana ve Adıyaman basınından müteşekkil bir kuruluşuz. 2003 yılında kurulduk. Aradan geçen süre zarfında bizim kendi hedeflerimizin çok gerisinde kaldık ama az şeylerde yapmadık. En azından bölgesel manada meslektaşlarımızın dayanışmasını, işbirliklerinin arttırılmasını, arkadaşlıklar bölgesel manada meslektaşlarımızın sorunlarının çözümü noktasında iyi bir cemiyet olduğumuz kanaatindeyiz. Bu bizim istememizle olmuyor. Biz bunu isterken meslektaşlarımızın da bu heyecanla meseleye bakması gerekiyor. Bizim dirsek teması içerisinde bulunduğumuz yerel ve kamu idarecilerinin de bizim sorunlarımızın çözümü noktasında bize karşı gösterecekleri sıcak tavır bizim gelişmemizi doğrudan etkileyecektir. Bu sadece bizden kaynaklanan bir hadise değil basının korunması, gerekli hassasiyetin gösterilmesi, rahat haber yapabilmeleri, toplumun duygu ve düşüncelerini kamuya taşımaları hususunda gazetecilere rahat çalışma ortamı sağlamaları ve kamu yöneticilerinin boynunun borcudur. Bu genelge olarak önlerinde yoktur ama sürekli 24 saat an ve an takip eden kutsal görev yapan basın kuruluşlarına rahat çalışma imkânı sağlamak onların borcu olduğu kanaatindeyim. Biz gazetecilik mesleğini para kazanalım diye düşünmedik. Arkadaşlarımızın hepsi bayrağını, milletini, ülkesini, karşılıksız seven âşık insanlar. Bir telefonla insanlar yurdun dört bir yanından gelebiliyorlarsa bu sevginin ürünüdür” dedi.

 

GAP Gazeteciler Birliği’nin bölgede görev yapan gazetecileri bir araya getirdiğine dikkat çeken Kıymaz, sözlerini şöyle sürdürdü; “Bizde birtakım gelişmeler meydana geldi. Bunun temelinde de basının genel idareyi olumlu yönlendirme hususuna çok büyük etkisi vardır. İlimizin ilerlemesini istiyorsak STK’lar, siyasiler, kamu idaresini ve basının bir masa etrafında aynı masada buluşmasından kaynaklanıyor. Bölgesel GAP Gazeteciler Birliği’nin genel merkezinin Adıyaman’da olması GAP’ta basın sektöründe bir merkeze kavuşmuş olması meslektaşlarımızın yılda birkaç defa toplantılar vesilesiyle Adıyaman’a gelmesi GAP bölgesindeki gelişmeleri burada paylaşmamızı hem onların Adıyaman’ı görün kendi kentlerinde anlatmaları karşılıklı yarar sağladığı kanısındayım. Kongremize iştirak eden başta sayın valimize, belediye başkanımıza ve bütün katılımcı arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum”

 

TEŞVİK YASASINDA ADIYAMAN’A HAKSIZLIK EDİLDİ

 

ATSO Başkanı Mustafa Uslu ise, basının toplumsal olaylarda ön sırada yer aldığını belirterek, önceki gün açıklanan ve büyük yankı uyandıran teşvikle ilgili olarak da görüşlerini paylaştı. Uslu; “Gazetecilik çok kutsal bir görev. Denizde havada, karada hatta savaşta bile gazeteciler ön saflarda yer alan kişilerdir. Bir ülke için doğruları deklare etmek için vatandaşın kulağı ve sesi olmak için bu meslek seçilmişse gazetecilerimizin veya basının içinde ne olursa olsun objektif, ilkeli ve seviyeli görevini yaptığı zaman biz insanları rahmetle anar, öldükleri zaman şehit oldu deriz. İki gündür hepimizin bildiği gibi Adıyaman’ı çok büyük üzüntüye sevk eden olması yerde olmadığını hep birlikte gördük. 1954’te Adıyaman vilayet oldu. Eğer bizler hak ettiğimiz yerde olmayacaksak hiç olmazsa bizi Malatya’nın kazası yapsınlar 1954’ten öncesine gidelim bence daha iyidir. Bu teşvik paketinin kriteri neydi? Niçin Adıyaman üçüncü bölgede. Bizim paralelimizde olan Doğu ve Güneydoğu bölgesi baz alınıyorsa biz bu bölgenin içindeyiz. Eğer bir paralellik göz önüne alınıyorsa Şanlıurfa, Elazığ, Adıyaman, Malatya aynı özelliktedir. Bizim araştırmalarımıza göre 2002’de gelişmişlik dikkate alınmış, onu önümüze koyduğumuz zaman Adıyaman o zaman ülke genelinde 65. sıradaymış. Maalesef 27. sırada gelişmişlik olan illerin bugün 4. olduğunu görüyoruz. Adıyaman 65. sıradayken kendimizi 4. bölgede görüyoruz. Bu bize yapılan bir haksızlıktır. Burada basın mensubu arkadaşlarımdan bütün Adıyamanlılardan son üç günümüzü iyi değerlendirmemiz lazım. Elimizden alınan hakkımızı tekrar alabilmeliyiz. Ama ne yazık ki sayın Başbakanımızın günlerdir beklediğimiz açıklamasını dinlediğimizde kendimizi 3. bölgede bulduk. Ben inanıyorum ki siyasi parti temsilcilerimiz, bizi Ankara’da temsil eden 5 milletvekilimiz bu konuya el atarak kamuoyu oluşturup hakkımız olan şeyi tekrar alacağız”

 

“BARDAĞIN DOLU TARAFINI DA GÖRMELİYİZ”

 

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Zeynal Özbilgin ise; “Özbilgin: Basınımız bize öncülük ve rehberlik eder. Bizde rehber kardeşlerimizin öncülüğünde eksik yönlerimizi buluruz. İktidarımızın Adıyaman’a neler yaptığı göz önünde. Bu açıdan gerek başbakanımızın bölgemize verdiği önemi herkes biliyor. Dün açıklanan teşvikle ilgili olarak gerek il başkanımızın gerek milletvekillerimizin çok büyük girişimleri var. Bir yanlışlık varsa düzeltilecektir. Bizler sadece bardağın boş tarafına bakıyoruz birazda dolu tarafından bakmasını bilmeliyiz. GAP Gazeteciler Birliği’nin kongresinin hayırlı olmasını diliyorum”

 

“ADIYAMAN BASININA MÜTEŞEKKİRİZ”

 

Saadet Partisi İl Başkanı Av. Mustafa Alkayış da Adıyaman’da basının ve siyasi partilerin ilişkilerinin çok seviyeli olduğunu kaydetti. Alkayış; “Bir basın kuruluşunun kongresindeyiz. Saadet Partisi olarak biz Adıyaman basınına müteşekkiriz. Tüm ülkeyi dolaşan bir insan olarak siyasi partiler ve basının bu kadar iç içe olduğu şehirler çok az. Ama bizde çok aykırı bir basın kuruluşu da başka bir kültüre yer verebiliyor. Toplantının hayırlı uğurlu olmasını diliyor, Genel Başkan Zeynal Abidin Kıymaz beyin daha büyük toplantılarda bizleri buluşturmasını temenni ediyorum”

 

ADIYAMAN’IN, GAP’IN SESİNİ DÜNYAYA DUYURUYORSUNUZ

 

MHP eski Milletvekili Hasari Güler, GAP Gazeteciler Birliği’nin kurulduğu günden bugüne kadar yaptığı etkinliklerle sesini tüm bölgede duyurduğunu kaydederek, birliğin bugünlere gelmesinde emeği olan herkese teşekkürler etti.

 

OKUMA ORANI GELİŞMİŞLİĞİN GÖSTERGESİDİR

 

Kongreye katılan Şanlıurfa Gazeteciler Birliği Başkanı Veysel Polat, Türk halkının yeterince okumadığını ifade ederek: “Türkiye’de herkesin yaparken bir müsaade istediği ve kimsenin yapmak istemediği siyaset, müteahhitlik ve gazetecilik. Geçen bir yazarımız Türkiye’de 70 milyonun yarısının köşe yazarı olduğunu, diğer yarısının da adayı tespitinde bulunmuştu. Bunun yanında Türkiye’yi kıyasladığımız zaman başka bir manzara daha ortaya çıkıyor. Türkiye’de okunan gazete sayısı, kitap sayısı Avrupa ülkeleriyle kıyaslandığı vakit Türk halkı olarak Bulgaristan’ın çok gerisindeyiz. Memleketimizin gelişmişlik seviyesi de basınıyla ölçülür. Basın, toplumların aynasıdır. Toplum neyse basında odur. Basın aynı zamanda düşüncenin, siyasetin önünü açar.”

 

BASIN DÖRDÜNCÜ KUVVET

 

CHP Gölbaşı Fatma Ulubey ise basının işlevlerinden bahsederek; “Basınımızın 4. kuvvet olarak gücünden bahsetmek istiyorum. Basının Türkiye’de gelişen sosyal ve siyasal olaylara yön verme gibi büyük bir işlevi vardır. Bu nedenle ki her bireyin ülke sorunlarına duyarlı olması elini taşın altına koymuş olması gerekiyor. Hiç kimse hayatından memnun değil. Türkiye’de büyük bir işsizlik var. Gönül isterdi ki 2009’lu yıllarda benim ülkem eğitimiyle, sağlığıyla tüm ülkelere örnek bir ülke olsaydı. Her gelen siyasi iktidarlar ne yazık ki sadece koltuk için mücadele ettiler. Bugün Türkiye sağlıkta, eğitimde, tarımda hiçbir alanda ileride değil. Bunun için gazetecilerin memleketlerinin sorunlarını tarafsız, ilkeli ve ülkemizi en güzel yarınlara taşımamız gerektiğini düşünüyorum”

 

Gazeteci Hanife Öztürk de GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Z.Abidin Kıymaz’ın kişiliğinden övgüyle bahsetti.

 

Radyo ve Televizyoncular Federasyonu üyesi Fevzi Şimdi ise gazetecilerin yönetenle yönetilen arasında bir köprü vazifesi gördüğünü dile getirdi.

 

Kongreye Kahramanmaraş’tan katılan Gazeteci Mehmet Taş, kongrenin hayırlı uğurlu olmasını dilerken Gazeteci Mehmet Fiskeci ise Adıyaman’ın her alanda gelişme gösterdiğine vurgu yaparak bu gelişme ve ilerlemelerde basının payının büyük olduğunu söyledi.

 

Gazeteci-Yazar İskender Korkut ise basını temsil eden sivil toplum kuruluşlarının da güçlü olması gerektiğini belirterek, Adıyaman yerel medyasının özverili çalıştığını sözlerine ekledi.

 

BİRLİĞİN AYLIK YAYIN ORGANI DAĞITILDI

 

Öte yandan yapılan 3. olağan kongrede GAP Gazeteciler Birliğinin faaliyetlerinin yer aldığı aylık yayın organı katılımcılara dağıtıldı.

 

 

GAP GAZETECİLER BİRLİĞİ

 

GENEL YÖNETİM KURULU ASİL ÜYELER

1-Zeynel Abidin KIYMAZ (Genel Başkan)

2-Hamit ÖZPOLAT  (Genel başkan Vekili)

3-M. Emin DANIŞ (Genel Bşk.Yrd.)

4-Mehmet Talat AKAY (Genel Bşk.Yrd.)

5-İsmail ŞAHİN  (Genel Bşk.Yrd.)

6-Durdu Mehmet TAŞ (Genel Başkan Yrd.)

7-Mehmet ÇELİK (Genel Başkan Yrd.)

8-Fahrettin ÇELİK (Genel Sekreter)

9-Kamer ULUCAN  (Genel Muhasip)

10-Metin SABUNCU

11-Fevzi ŞİMDİ

12-Kenan TEZERDİ-

13-Mehmet FİSKECİ

14- Hacı BOZKURT

15- Mustafa ŞAHİN

16-Z.Selahattin ALPTEKİN

17-Ali KUŞOĞLU

 

GENEL YÖNETİM KURULU YEDEK ÜYELER

1-Yusuf ÖZPOLAT

2-Celal ÇİFÇİ

3- Z.Abidin ERDOĞAN

4-Mustafa DAŞCAN

5-Erkan KORKMAZ

6-Muzaffer DURU

7-H.İbrahim BAYRAM

8-O. Zübeyir ÇETİNKAYA

9-H.Mehmet BAYKURT

10-Hidayet ÖZDEMİR

11-Murat SOFU

12-M. Cevheri AKBAŞ

13-A.Kerim SONKAYA

14-Fatma ULUBEY

15-Hande Elibol

16-Gökhan Deniz

17-Nazlı Pektaş

 

GENEL DENETİM KURULU ASİL ÜYELER

1-Abdullah GÜNDOĞAN

2-Songül AKBAŞ

3-Mehmet TIRPAN

 

GENEL DENETİM KURULU YEDEK ÜYELER

1-Ali SABUNCU

2-Mustafa ATICI

3-H.Dilek KIYMAZ

 

 

 




Gönderen Editör, Pazartesi, 08 Haziran 2009 07:00, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri