Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERYOL YAPIM ÇALIŞMASI VATANDAŞI BEZDİRDİ   
YOL YAPIM ÇALIŞMASI VATANDAŞI BEZDİRDİ

            Adıyaman-Kâhta karayolunda yapılan çift yönlü yol çalışmasının yavaş ilerlemesi, servis yollarının düzenlenmemesi ve sulanmaması vatandaşları bezdirdi.

 

            2008 yılında yapımına başlanan Adıyaman-Kâhta karayolu olarak adlandırılan ancak, Samsat, Sincik ve Gerger ilçelerini de Adıyaman’a bağlayan karayolunda yapılan çift yönlü yol çalışmasının hızlandırılması gerektiğini belirten vatandaşlar, bu yola çıkmaya çekindiklerini ifade ediyorlar.

 

             Adıyaman turizminin beyni durumundaki Nemrut, Cendere, Safvan bin Muattal, Menzil gibi yerleri Adıyaman iline bağlayan yolda yapılan çalışmalar vatandaşları sevindiriyor. Ancak, tozda seyahat etmek zorunda bırakması ve birçok yerde arabaların altının yere değmesi sürücü ve yolculara rahatsızlık verirken, milli servetin zarara uğramasına da neden oluyor.

 

             Kış ayını çamur içerisinde geçiren vatandaş, çamurdan kurtulmanın sevincini yaşamadan tozda seyahat etmeye başladılar, Yol yapım araçları ile aynı güzergâhı kullanan diğer araçlar sıkıntılı onlar yaşamaktadırlar.

 

             Adıyaman’ın bir tarım ve turizm kenti olduğunu belirten vatandaşlar, yolun oldukça bozuk olmasının yaz aylarında turizme olumsuz etkisi olacağını belirten vatandaşlar, tarımda da hasat mevsimi olduğundan yolda yoğunluk olduğunu belirtiyorlar.

 

             Yetkililerin, yüklenici firma ile temasa geçerek yol çalışmasının bir an önce bitirilmesi ve çalışma devam ederken de servis yolunun kullanılır hale getirilerek sulanması yönünde gereğinin yapılmasını isteyen vatandaşlar, “seyahat etme özgürlüğünü kısıtlayıcı bu durum aynı zamanda insan haklarını ihlaldir. Adıyaman genel nüfusunun yarısını ilgilendiren bu sorunun bir an önce giderilmesi gerekir. Korkarız ki, yol yapılana kadar yolun keyfini çıkaracak elimizde araç kalmayacak.” sitem ediyorlar.

 

 




Gönderen Editör, Salı, 19 May 2009 09:58, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri