Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSAT’TA HAYVAN AŞILAMA ÇALIŞMALARI YAPILIYOR…   
SAMSAT’TA HAYVAN AŞILAMA ÇALIŞMALARI YAPILIYOR…

          Samsat ilçesinde küçük ve büyük baş hayvanların aşılanma çalışmaları yapılıyor.

 

         Samsat İlçe Tarım Müdürü Suphi Daş yaptığı açıklamada, hayvanların İlkbahar ŞAP aşılaması çalışması kapsamında Samsat ilçe merkezi ve köylerindeki yaklaşık 1.100 adet büyükbaş hayvanın aşılandığını, 3 ile 6 aylık dişi buzağılarda da Brucella aşısı uygulandığını bildirdi.

 

           Daş, küçükbaş hayvanlarından 3 ile 6 aylık kuzu ve oğlaklarının Brucella aşısı çalışmalarının ise devam ettiğini söyledi.

 

            Daş, “Şap aşılamasını takiben tüm ülkede uygulamaya konulan “atların Enfeksiyöz Anemisi Hastalığının Takibi, Kontrolü ve Eradikasyonu Projesi’’ çerçevesinde kimliklendirilerek pasaport verilen ilçemizdeki tüm tek tırnaklı hayvanlardan kan alınarak mikroçip uygulanmış, mikroçiplerle bu hastalığın takibi sağlanacaktır.” dedi.

 

           Köylerde bulunan sahipli veya sahipsiz  kedi ve köpeklere kuduz aşısı yapıldığını belirten Daş, ilçe merkezindeki kedi ve köpekler için ise Samsat Belediyesine gereken aşılar ve bantların temin edildiğini belirtti.

 

           Bu uygulamaların bitmesini takiben kuş gribi ve kırım-kongo kanamalı ateşi hastalıklarının eğitimlerine başlanacağını ifade eden İlçe Tarım Müdürü Suphi Daş oluşturdukları gezici ekibin yazılı ve görsel materyaller kullanarak eğitim çalışmalarını sürdürdüklerini sözlerine ekledi.

 

 




Gönderen Editör, Cuma, 24 Nisan 2009 11:42, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri