Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERYÜZ HAYVAN YIL İÇİNDE DAĞITILACAK…   
YÜZ HAYVAN YIL İÇİNDE DAĞITILACAK…

             SAMSAT KAYMAKAMI AHMET DİLSİZ; “SÜT İNEKÇİLİĞİ PROJESİ KAPSAMINDAKİ HAYVANLAR YIL İÇİNDE HAK SAHİPLERİNE DAĞITILACAK”

 

               Samsat Kaymakamı Ahmet Dilsiz finansmanı Avrupa Birliği (AB) Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) Kırsal Kalkınma Hibe Programı çerçevesinde sağlanan ve Samsat Köylere Hizmet Götürme Birliğince yürütülen Çiftçi Eğitimi ve Hayvancılık İşletme Merkezi – Süt İnekçiliği Projesi kapsamında 100 hayvanın yıl içerisinde dağıtılması için yoğun çaba harcadıklarını söyledi.

 

            Şubat 2007 ayında alınarak merkezi ahıra alınan hayvanların bir yıl sonra dağıtılması planlanmasına karşılık hayvanlarda brucella hastalığı tespit edildiği için Tarım Bakanlığınca dağıtılması veya satılmaları engellendiğinden 72 hayvanın Et Balık Kurumunda kesildiğine dikkat çeken Kaymakam Ahmet Dilsiz hak sahibi olarak belirlenen yararlanıcıların mağdur edilmemesi için yeniden 100 hayvanın alınarak dağıtılacağını kaydetti.

 

             Dilsiz, “Projeye göre noter kanalıyla belirlenen 50 aileye ikişer adet Holstein ırkı gebe düve dağıtılması planlanmıştır. Ancak, yapılan tetkiklerde bazı hayvanların hasta oldukları tespit edilmiştir. Bu hayvanların vatandaşlarımıza dağıtılması söz konusu olmadığı gibi satılması da mümkün değildir. Hastalıkları tespit edilen hayvanlar Et Balık kurumunda kesilmiştir. Bu uygulama ile ilgili Tarım Bakanlığından destekleme primi talep edilmiştir. Yavru atma ve diğer ölümler için sigorta şirketinden sigorta bedelleri alınmıştır. Kalan hayvanların durumlarının netleşmesi neticesinde ise yeniden 100 hayvan alınarak hak sahiplerine dağıtılacaktır.” dedi.

 

            Hiçbir vatandaşın mağdur edilmeyeceğini ifade eden Dilsiz, yürütülen çalışmaları yıl sonuna kadar bitirerek vatandaşlara ikişer adet gebe düve dağıtılacağını ifade etti.

 

             Dilsiz, “Hayvan dağıtım takviminde bir aksama olmasından dolayı üzgünüz. Ancak, bu elimizde olmayan nedenlerden kaynaklanmıştır. İdarenin bir ihmali ve hatası olmamıştır. Hayvanların satın alındığı firma hakkında dava açılmış, kurum zararının tazmini için gerekli girişimlerde bulunulmuştur. Gerekli bütün imkanlar kullanılarak vatandaşlarımızın mağdur olmaları engellenecektir.” şeklinde konuştu.

                        


Gönderen Editör, Perşembe, 23 Ekim 2008 09:15, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri