Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSAT 5.1 İLE SALLANDI   
SAMSAT 5.1 İLE SALLANDI

            Adıyaman'da merkez üssü Samsat ilçesi olan 5.1 büyüklüğündeki depremin ardından vatandaşlar sokağa dökülürken, artçı iki sarsıntı daha meydana geldi.

 

 

           Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden edinilen bilgiye göre, saat 05.22'de merkez üssü Samsat ilçesi olan 5.1 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Depremle uyanan vatandaşlar sokağa döküldü.

 

            Vatandaşlar korku ve panik içersinde binaları boşaltarak parklar ve açık alanlarda sabahın ilk ışıklarını bekledi. Vatandaşlar yaşadıkları korku ve paniğin etkisini üzerlerinden atmadan ardı ardına iki artçı sarsıntı meydana geldi. Saat 05.22'de 5.1 büyüklüğündeki depremin ardından saat 05.43'te 3.2, saat 05.45'te 3.1 büyüklüğünde iki deprem kaydedildi.

 

 

            Vatandaşların bazıları depreme uykuda yakalandıklarını dile getirirken, bazıları da depremin sahurdan sonra olması nedeniyle uykuda olmadıklarını ifade etti. Vatandaşlar çok korktuklarını ve bir süre evlerine girmeyeceklerini söylerken, Samsat ilçe merkezli deprem Adıyaman ve ilçelerinin yanı sıra çevre illerde de hissedildi.

 

             Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, deprem nedeniyle can kaybının olmadığını ve bazı binalarda hafif hasar meydana geldiğini belirterek, "Meydana gelen depremde Adıyaman genelinde can ve mal kaybı yaşanmadı.Depremin merkez üssü olan Samsat ilçemizde birçok binada çatlaklar meydana gelirken, Adıyaman merkezde bir evimizde orta ölçekli hasar meydana geldi. Sahura kalkmıştık, depremi sahurda hissettik. Depremin olmasının ardından kriz merkeziyle temasa geçtik ve gerekli çalışmaları sürdürdük. Çalışmaları takip ediyorum. Vatandaşlarımıza geçmiş olsun" dedi.

 

 

            Samsat ilçesinde boşaltılan ev olmadığı, sadece birkaç binada hafif çatlaklar olduğu belirtilirken, Samsat Kaymakamı Mahmut Kaşıkcı, kırsalda şu ana kadar herhangi bir hasar tespit edilmediğini kaydetti.

 

SAMSAT’TA BAZI KAMU BİNALARI ZARAR GÖRDÜ

 

           Adıyaman'da, merkez üssü Samsat ilçesi olan 5.1 büyüklüğündeki depremde, ilçedeki kamu binaları zarar gördü.Adıyaman'da bir ev hasar görürken, Samsat ilçesinde sağlık ocağı lojmanı ve belediye binasında zarar oluştu. Evin duvarında oluşan çatlaklar binayı oturulmaz hale getirirken, Samsat ilçesindeki diğer sivil binalar zarar görmedi. Sadece birkaç evde hafif çatlakların olduğu belirtilirken, deprem daha çok kamu binalarını etkiledi.

 

 

           Yıkım kararı bulunan sağlık ocağı lojmanında ve belediye binasında çatlaklar oluştu, binaların camları kırıldı.Vali Ramazan Sodan, bayındırlık ve sivil savunma yetkilileri ve Kızılay Adıyaman Şubesi yetkilileriyle Samsat ilçesine gitti. Sodan, Samsat Kaymakamı Mahmut Kaşıkcı ve Belediye Başkanı Abdulkadir Aslan ile birlikte hasar gören kamu binalarını inceledi.

 

            Deprem esnasında polis lojmanlarının birinci katından atlayan bir polis memurunun eli kırılırken, ilçede 7 kişinin panik anında çeşitli yerlerinden yaralandığı belirtildi.Vali Ramazan Sodan, teknik ekibin hasar tespiti yapacağını belirterek, "Adıyaman'da tek ev, Samsat ilçesinde ise iki kamu binasında hasar var. Hasar tespit ekibi zarar ve ziyan tespiti yapacak. Teknik ekibin incelemesi sonrasında gerekirse binalar güçlendirilecek, gerekirse de yıkılıp yeniden yapılacak" dedi.

 

 

            03.06.2008 tarihinde meydana gelen deprem sonrası her gün 2-3 hafif şiddetli deprem yaşandığı Samsat ilçemizde vatandaşlarca evlerinde hasar oluştuğu yönünde bilgiler gelmektedir.




Gönderen Editör, Cuma, 05 Eylül 2008 19:49, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri