Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSUYA BATAN GÜNEŞ -SAMSAT İLÇESİ DOKTORA TEZİ OLDU   
SUYA BATAN GÜNEŞ -SAMSAT İLÇESİ DOKTORA TEZİ OLDU

İKİ YIL SAMSAT’TA ÖĞRETMENLİK YAPAN DR. ZUHAL GÜLER PARLAK 10 YIL SONRA “SUYA BATAN GÜNEŞ SAMSAT” İSİMLİ SOSYOLOJİK ÇALIŞMASINI YAYINLADI

            Samsat ilçesinde 1993-1995 yılları arasında öğretmen olarak çalışan Dr. Zuhal Güler Parlak bu tarihten sonra Uludağ Üniversitesine öğretim görevlisi olarak atandı. Samsat ile ilişkilerini koparmayan Dr. Güler Parlak, 2002 yılında “Barajlar ve Sürdürülebilir Kalkınma: Atatürk Barajı Örneği” konulu doktora çalışması için barajların insanlar üzerindeki etkilerini de konu alan bir alan araştırması yapmak üzere Samsat’a gelerek araştırmalarda bulundu,  doktora çalışmasını tamamladı ve Ocak 2006’da da kitabını yayınladı.

            TÜBİTAK Sosyal ve Beşeri Bilimler Araştırma Destekleme Kurulu’nun destekleriyle hazırlanan kitap, Turhan Kitabevi tarafından basıldı. Kitapta, ilçe hakkında genel bilgiler, Samsat’ın tarihi, coğrafi yapısı, nüfusu, sosyal ve ekonomik durumu, aile yapısı, yaşam koşulları, barajın etkileri gibi konuların yanı sıra köyü sular altında kalan bir Samsatlı gencin hayat hikayesi ile eski ve yeni Samsat’a ait fotoğraflara yer verildi.

            Tamamen anketler, inceleme ve araştırmalar ışığında hazırlanan kitap bir çok alanda istatistiki bilgileri içeren tablolarla da desteklendi.

            Prof Dr. Tansı Şenyapılı, kitabın sunuş yazısında “Suya Batan Güneş Samsat çok özel bir çalışmadır.” derken, Samsat Kaymakamı Doğan Demirdaş; “Bilimsel verilere dayanılarak hazırlanan bu kitap, rüyalarında dahi hala Eski Samsat’ı gören insanların eski ve yeni durumlarını çok iyi tahlil eden oldukça önemli bir çalışmadır. İlçemizi konu alan bu değerli çalışmayı hazırlayan Sayın Dr. Zuhal Güler Parlak’ı tebrik ediyorum.” şeklinde konuştu.




Gönderen Editör, Pazartesi, 15 May 2006 11:03, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri