Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERİL TARIM MÜDÜRÜ ÖZER SAMSAT İLÇESİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU   
İL TARIM MÜDÜRÜ ÖZER SAMSAT İLÇESİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU

 

           Batman İl Tarım Müdürü iken Adıyaman İl Tarım Müdürü olarak atanan Erdal Özer Samsat ilçesini ziyaret ederek, yürütülen projeler hakkında bilgi aldı.

 

           Samsat ilçesinde yürütülen nar, bodur elma ve bağcılık projelerini gezen ve diğer projeler ilgili olarak ta İlçe Tarım Müdürü Suphi Daş’tan bilgi alan Özer, Samsat ilçesi Kaymakamı, İlçe Tarım Müdürü ve ilçe halkının başarılı projeler yürüttüğünü söyledi.

 

             Avrupa’da yetişmeyip ülkemizde bin farklı bitki türü olduğunu, tarımda ileride olmamız gerektiğini ancak hububat ekimiyle Avrupa ile rekabet etmemizin olanaksız olduğunu söyleyen Özer, meyveciliğin geliştirilmesi gerektiğini söyledi.

 

            “Ülkemizde meyveciliğin geliştirilmesi gerekiyor. Ancak bunu yaparken de toprağın iyi korunması gerekiyor. Bunun için damla sulama ve yağmurlama sisteminin mutlaka yaygınlaştırmamız gerekiyor. Samsat ilçemiz ve Adıyaman genelinde yetiştirilen ürünlerin daha iyi pazarlanabilmesi için yetiştirilen ürünler ile ilgili birlik ve kooperatiflerin kurulması için projeler üreteceğiz.” dedi.

 

            Nar, incir, zeytin, bağ ve badem türünün Samsat ilçesi ilklim şartlarına uygun olduğunu söyleyen İl Tarım Müdürü Özer hayvancılığın geliştirilmesi için ise yem bitkileri üretiminin şart olduğunu söyledi.

 

             Özer, “Ancak ucuz ve kaliteli yem bitkilerinin üretimi ile çiftçilerimiz hayvancılıktan ekonomik gelir edebilirler. Sadece fenni yem ile kar elde etmek olanaksızdır. Bunun içinde alternatif projeler üreterek halkımızı teşvik edeceğiz.” dedi.

 

 

 

 

 

 

              




Gönderen Editör, Salı, 05 Ağustos 2008 05:22, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri