Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERHALK EĞİTİM YIL SONU SERGİSİ BEĞENİYLE İZLENDİ   
HALK EĞİTİM YIL SONU SERGİSİ BEĞENİYLE İZLENDİ

          Samsat Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürlüğünce açılan geleneksel yıl sonu sergisi açıldı.

 

          Serginin açılışını Samsat Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı’nın eşi Hatice Kaşıkçı ve Adıyaman İl Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam’ın eşi Fatma Sağlam birlikte yaptılar.

 

 

          Halk Eğitim Sergi Salonunda düzenlenen programda konuşan Kaymakam Mahmut Kaşıkçı kurslarda sadece kendileri için ürünler yapıldığını, kursiyerlerin bu ürünleri satmak istemediklerini belirterek, Milli Eğitiminde yardım ve yönlendirmesiyle bu ürünlerden ekonomik gelir elde edilmesi için çaba sarf edilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

 

 

          Kaymakam Kaşıkçı "Halk Eğitim deyince aklımıza sadece dikiş-nakiş veya bilgisayar kurslarının gelmesi yanlış olur. Halk Eğitim her yaşa hitap eden, her meslek grubunda insan yetiştiren, Avrupa Birliğine entegrasyonda önemli mesafelar almamıza katkı sağlayan önemli hizmetler yürütmektedir. İnanıyorum ki, bu kurslarda eğitim gören kursiyerler öğrendiklerini hayatlarında tatbik edecek ve elde ettikleri becerilerin yanı sıra ekonomik olarak aile bütçelerine katkı sağlayacaklardır. Kursiyerlerinizi ve eğitimcilerimizi yürekten tebrik ediyorum."

 

          HEM Müdürü Ayhan Ercemal ise yaptığı konuşmada yıl içerisinde halıcılık, ahşap boyama, makine-nakışı, giyim, halk oyunları, bilgisayar, yabancı dil, resim, satranç, meyve yetiştiriciliği, aile-çocuk eğitimi, anadolu fen liselerine hazırlık ve üniversiteye hazırlık kursları alanlarında 29 kurs açtıklarını ve 715 kursiyerin yararlandığını belirtti. Ercemal, “Ayrıca Ulusal Eğitime Destek Kampanyası kapsamında bir adet 1. kademe okuma-yazma kursu açılarak, okur-yazarlık oranı % 98 olan ilçede okuma yazma bilmeyen kalmasın hedefine bir adım daha yaklaşmış oluyoruz.” dedi.

 

          Sergiyi gezerek yetkililerden bilgi alan Kaymakam Kaşıkçı, kursiyerlere sembolik belge dağıtımı yaptı ve halk oyunları gösterilerini izledi.

 

          Tören sonunda oluşturulan şark odasında çiğköfte, hıtap, meyir çorbası gibi yöresel yemekler ile Samsat ilçesinde yetiştirilen meyveler ikram edildi.

 

 

           Serginin açılış programına Samsat Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Adıyaman İl Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, Samsat İlçe Jandarma Komutan Vekili Ali Uçan, Milli Eğitim Teftiş Kurulu Başkanı Necmettin Işık, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Öztuncer, Halk Eğitim Başkanı Yakup Akıncıoğlu, kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

  

 

    

   

 

  
  



Gönderen Editör, Perşembe, 12 Haziran 2008 16:04, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri