Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERTEMA GÖNÜLLÜLERİ “TOPRAK” KONGRESİNDE BULUŞTU   
TEMA GÖNÜLLÜLERİ “TOPRAK” KONGRESİNDE BULUŞTU

            TEMA Vakfı, “iklim değişikliği ve kuraklık sorunsalının” evren ölçeğinde ve ülkemiz özelinde yoğunlukla yaşandığı bir dönemde, toprak varlığımızın korunması ve doğru yönetilmesinin çok daha yaşamsal bir zorunluluk haline geldiği düşüncesi ile 2008 TEMA Temsilcileri Toplantısı’nın özel gündemi olarak “Toprak Koruma ve Yönetimi” konusunu ele alınmak üzere Toprak Kongresi biçiminde toplantı düzenlendi.

            Antalya ili Manavgat ilçesi Ilıca beldesinde düzenlenen toplantıya Adıyaman bölgesinden TEMA Vakfı Samsat Temsilcisi Fahrettin Çelik’in katıldığı bildirildi.

            Düzenlenen toplantıda, tüm TEMA temsilci ve gönüllülerinin katılımıyla, sorunun her boyutuyla tartışılarak sorgulandığını belirten Çelik TEMA genel yönetimi, il temsilcileri, ilçe gönüllü sorumluları ve gönüllülerinin katılımcı olduğu kongrede konu, bilimsel, teknik, yönetimsel ve hukuksal yönleri ile tartışıldığını, belirlenen sorunların çözümü için öneriler oluşturulduğunu ifade etti.

           Kumköy Oleander Otelde bir araya gelen TEMA gönüllüleri toplantısına ev sahipliği yapan Ilıca Belediye Başkanı Rafet Ünal ve Manavgat İlçe Gönüllü Sorumlusu Şenay Malbora Türkiye’nin dört bir yanından gelen TEMA gönüllülerini ağırlamaktan büyük onur duyduklarını ifade ettiler.

           Samsat TEMA İlçe Gönüllü Sorumlusu Fahrettin Çelik gazetemize yaptığı açıklamada “Yaşamın sürdürülebilirliğinin ön koşulu, başta toprak olmak üzere doğal varlık ve kaynakların korunmasıyla, kalkınma dengesinin kurulabilmesidir. Ekoloji-ekonomi dengesini gözeten ve geleceğin dünyasına sorumluluk duyan böylesi bir yaklaşımın ‘olmazsa olmaz’ temel ekseni, toprağın korunması-ıslah edilmesi ve verimli kullanılması, yani doğru yönetilmesidir. şeklinde konuştu.

             Bu sorumluluk anlayışı ile devletten önce hazırladığı, hükümete sunduğu ve yasalaşması için çaba harcadığı 5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu’nun gereğince uygulanması için de yardımcı olmayı toplumsal sorumluluk saydıklarını belirten Çelik “Devlet ve devlet adına sorumlu olan Tarım ve Köyişleri Bakanlığı merkezi yönetiminden il ve ilçe müdürlüklerine kadar Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununa bilgiyle, bilinçle sahip çıkmalı, Kanununu savunmalı ve gereğini yapmalıdır.” dedi.

 

           “Bu kapsamda; Kanunun devlete ödev olarak verdiği tüm sorumlulukları eksiksiz yerine getirirken, öncelikle ülke toprağı ve arazisinin etüdü-tanımlanması, sınıflandırılması zorunluluğunu, ötelemeden derhal yerine getirmelidir.” diyen Çelik, Bu etüt ve sınıflamaya dayalı olarak, hangi arazilerin ne için kullanılacağını ortaya koyacak nitelikle ülkesel ölçekli arazi kullanım planlamasının mutlaka gerçekleştirilmesi gerektiğini vurguladı.

 

           “Kanunla öngörülen ve illerde kurulmuş bulunan Toprak Koruma Kurullarının, “amaç dışı tarım arazisi kullanımını” meşru kılacak bir araç olmaktan çıkarılmalı, siyasal etkilerden arındırılmalı, bürokratik buyurgan anlayışlardan kurtarılarak sivil toplum katılımcılığını anlamlı kılacak demokratik yaklaşımlara kavuşturulmalıdır.” Şeklinde konuşan Fahrettin Çelik TEMA’ nın, tüm illerin kurullarında temsil edilmesi gerektiğini kaydetti.

           Çelik açıklamasında Kanunun öngördüğü arazi toplulaştırılmasının ertelenmeden başlatılması, bütün bunlar için genel bütçe ve diğer kamu kaynaklarından yeterli mali kaynağın sağlanması gerektiğini sözlerine ekledi.

 

           Toplantıya TEMA Vakfı Kurucu Onursal Başkanı Hayrettin Karaca, Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Y. Gürses, Teşkilatlanma Bölüm Başkanı Temel Uraz, il ve ilçe Temsilcilerinin katıldığı, illerin sunumlar yaptıkları ve ayrıca Prof. Dr.Yaşar Akça ile Prof. Dr. Lütfü Baş’ın çeşitli konularda bilgiler vererek sunumlar gerçekleştirdikleri bildirildi.

 

 

 

 

 




Gönderen Editör, Çarşamba, 28 May 2008 10:55, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri