Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSAT’TA KURUYAN AĞAÇLARIN NEDENLERİ ARAŞTIRILIYOR   
SAMSAT’TA KURUYAN AĞAÇLARIN NEDENLERİ ARAŞTIRILIYOR

            Adıyaman’ın Samsat ilçesinde kuruyan ağaçların kuruma nedenleri araştırılıyor.

            İlçe merkezinde bulunan çam ağaçlarının kuruması ve yaklaşık 400 adet ağacın kesilmesinden sonra diğer ağaçlarda da kuruma belirtileri görülmesi üzerine Samsat Kaymakamlığı ve İlçe Tarım Müdürlüğü teknik elemanlarınca Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinden uzman bir ekip ilçeye davet edildi.

             Üniversitenin Orman Fakültesi, Orman Mühendisliği bölümünden Prof Dr. Mehmet Kanat, Yrd. Doç. Dr. Fatih Tonguç ve Yrd. Doç. Dr. Mahmut Reis ile Kahta Orman İşletme Şefi Hüsnü Demir çeşitli incelemelerde bulunarak ağaç dalları ve kabuklarından numune alarak gerekli araştırma ve incelemeler yapmak için üniversiteye götürdüler.

             Prof Dr. Kanat yaptığı açıklamada ağaç kabuklarında çok sayıda hoşnil ve kabuk biti görüldüğünü, bu böcek türünün çoğalması ve kuruma nedeninin laboratuar incelemeleri neticesinde kesinlik kazanacağını söyledi.

             Samsat Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı ise yaptığı açıklamada ilçede kuruyan ağaçların bir an önce önlem alarak kurumalarının engellenmesi gerektiğini belirtti.

             Kaymakam Kaşıkçı, “Ağacın hayatımızdaki yeni malum. Bir ağaç onlarca yıl yetişiyor. Ağaçlarımızın kurumalarının önlenmesi için teknik heyetin tavsiyesi üzerine çam kabuk böcekleri feromon tuzakları alınarak, böceklerin ağaçlar üzerinde yoğunlaşmasının önüne geçilecektir” dedi.

 

  

 




Gönderen Editör, Salı, 29 Nisan 2008 05:33, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri