Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSAT’TA ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI   
SAMSAT’TA ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

             Bütün yurtta olduğu gibi Samsat ilçesinde de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşku içerisinde kutlandı.

 

            Atatürk anıtına çelenklerin konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan tören Kaymakam Mahmut Kaşıkçı’nın makamında tebriklerin kabulü ile devam etti. Daha sonra Kaymakam Kaşıkçı makamını çocuk Kaymakam’a devretti. Bu sırada İlçe Garnizon Komutanı, Belediye Başkanı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koltuklarında oturan çocuk yöneticiler arasında yoğun telefon trafiği yaşandı.

 

 

            Tören alanındaki grupların yerlerini almasının ardından İlçe Kaymakamı, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı öğrencilerin ve halkın bayramını kutladılar.

 

            Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Yarımbağ İlköğretim Okulu Sınıf Öğretmeni Taner Kılıç yaptı. Daha sonra merkez okulları ayrı ayrı hazırladıkları etkinliklerini sundular.

 

 

            Merkez İlköğretim Okulu Ana sınıfı “Ateş Böceği ve 10. Yıl Marşı” isimli dans gösterisi sunuldu.

 

           80. Yıl İlköğretim Okulu birinci kademe öğrencileri dans gösterisi, Zeynel Aslan İlköğretim Okulu “Genç Osman” isimli dans gösterisi, 80. Yıl İlköğretim Okulu anasınıfının “Palyaço” isimli dans gösterisi, Örentaş İlköğretim Okulu ana sınıfının Hint müziği eşliğinde “bora bora” ile “Atabarı” isimli dans gösterisi, Zeynel Aslan İlköğretim Okulu ikinci kademe öğrencilerinin misket oyunu, Merkez İlköğretim Okulu birinci kademe öğrencilerinin hazırlamış oldukları dans gösterisi, Zeynel Aslan İlköğretim Okulu ana sınıfı öğrencilerinin hazırlamış oldukları dans gösterisi, Merkez İlköğretim Okulu ikinci kademe öğrencilerinin dans gösterileri sunuldu.

 

 

             80. Yıl İlköğretim Okulu jimnastik gösterisi, Adıyaman Karate Şampiyonu olan Halk Eğitim Kare Grubunun gösterisi ve Uzuntepe İlköğretim Okulu Folklor ekibinin gösterilerinden sonra resmi geçit töreni ile tören sona erdi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SAMSAT KAYMAKAMI 23 NİSAN’I KÖYDE KUTLADI

 

           Samsat Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı ile kamu kurum ve kuruluş temsilcileri Taşkuyu köyünde kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama programına katıldı.

 

 

           Samsat ilçe merkezindeki bayram kutlamasının ardından Taşkuyu köyüne geçen Kaymakam Kaşıkçı ve beraberindekiler, vatandaşlar ve öğrenciler tarafından alkış ve bayraklarla karşılandı.

 

            Buradaki törende öğrencilerin hazırlamış olduğu skeç, ront ve dans gösterileri, koro ve solo şarkılar ile step gösterileri izleyen Kaymakam Kaşıkçı Taşkuyu köyünde hazırlanan bayram kutlama programının milli egemenlik ve çocuk bayramı ruhuna uygun, yerel imkanların kullanıldığı, Atatürk ve milli mücadele anlayışını pekiştirici çalışmaların büyük bir ustalıkla sergilendiğini söyledi.

 

 

            Kaymakam Kaşıkçı, “Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği ulusal egemenlik ve çocuk bayramı, millet iradesinin siyasi, idari ve askeri iradeye hükmetmeye başlamış olmanın başlangıcı olan günün anısınadır. Milletimize kutlu olsun. İlçe merkezimiz ve köylerimizdeki törenlerde emeği geçenleri tebrik ediyorum.” şeklinde konuştu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  


Gönderen Editör, Çarşamba, 23 Nisan 2008 13:06, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri