Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERVALİ IŞIK SAMSAT’TA…   
VALİ IŞIK SAMSAT’TA…

ADIYAMAN VALİSİ HALİL IŞIK SAMSAT’TA İNCELEMELERDE BULUNARAK ÇAŞİTLİ PROJELERİN AÇILIŞLARINI GERÇEKLEŞTİRDİ 

VALİ IŞIK “SAMSAT’TA TARIMSAL SEFERBERLİK BAŞLATILMIŞTIR”

              Adıyaman Valisi Halil Işık çeşitli denetim ve incelemelerde bulunmak ve Samsat Kaymakamlığınca gerçekleştirilen projeleri yerinde görerek incelemelerde bulunmak üzere Samsat ilçesini ziyaret etti.

 

            Gezi kapsamında Samsat Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı, İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Amirliğini ziyaret edip incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

 

 

            Vali Işık, ayrıca yapılan 81 projenin sembolik açılışları kapsamında ilçe merkezindeki bir sera, İlçe Jandarma Komutanlığınca yapılan bir sera ve kiraz bahçesi, ilçe merkezindeki bir çilek bahçesi, Kırmacık köyünde bir sera, Akdamar köyünde bir kiraz bahçesi ile Çiçek köyünde bir sera ve çilek bahçesinin açılışlarını yaparak fidan dikti.

 

            Sosyal Riski Azaltma Projesi (SRAP) kapsamında yapılan 70 adet sera projesi, 7 adet kapama çilek bahçesi ve 4 adet yarı bodur kiraz bahçesi tesisi için yapılan açılış programına katılan Adıyaman Valisi Halil Işık Samsat ilçesinde yapılan bu projelerle tarımsal seferberlik başlatılmış olduğunu söyledi.

 

 

            Işık yaptığı açıklamada; “Samsat ilçesinde son zamanlarda gözle görülür bir gelişme söz konusudur. Bu gelişimin temelinde ilçede yaşayan vatandaşlar ile kamunun birlikteliği ve bütünlüğü yatmaktadır. Yapılan bu projelerle de Samsat’taki bu hızlı gelişimin ivme kazanacağına inanıyorum. Samsat Sulama Pompaj İstasyonunun devreye girmiş olması da bir avantajdır.” dedi.

 

            Vali Işık, şu an Adıyaman topraklarının yüzde 18’inin sulanabildiğini ifade ederek Samsat ilçesinde yetiştirilen çileğin kendini kanıtladığını ve adeta bir marka olduğunu söyledi.

 

 

            Işık, “Kaymakamlığımızca yapılan bu projelerin başarılı olacağına inanıyorum. Bu ürünlerin yetiştirilebileceği zaten daha öncede kanıtlanmıştı. Bu ürünler Adıyaman iç piyasasında tüketilebileceği için pazar sorunu da yoktur. Emeği geçenleri kutluyorum ve bu projeleri Valilik olarak ta destekleyeceğimizi ifade etmek istiyorum” şeklinde konuştu.

 

           Samsat Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı ise açılışlarda yaptığı konuşmalarında 70 yoksul aileye 400 metre kare alana kurulu sera yaptıklarını, bu seraların giderinin 595 bin YTL olduğunu söyledi.

 

 

            Kaymakam Kaşıkçı ayrıca 7 aileye üçer dekarlık kapama çilek bahçesi, dört yoksul aileye ise 9’ar dekarlık yarı bodur kiraz bahçesi tesis ettiklerini, bu projelerin ise 71 bin YTL. ye mal olduğunu söyledi.

 

            Kaşıkçı; Kuştepe köyüne 16, Ovacık köyüne 15, Doğanca köyüne 7, Çiçek köyüne 5, Bayırlı köyüne 5, Kırmacık köyüne 5, İlçe merkezine 7, Yarımbağ köyüne 2, Taşkuyu köyüne 2, Kovanoluk, Bağarası, Göltarla ve Uzuntepe köylerine ise birer adet proje uygulandığını belirtti.

 

 

             Sera ve kapama meyve bahçeleri yapımının anahtar teslimi olduğunu, işçilik giderlerinin ise çiftçiler tarafından karşılanacağını belirten Kaymakam Kaşıkçı, bu tür projelerin yaygınlaşması için bundan sonrada çaba sarf edeceklerini sözlerine ekledi.

 

EĞİTİM ALANINDAKİ PROJELER DE HAYATA GEÇİRİLDİ

          Vali Halil Işık’ın Samsat gezisi kapsamında eğitim alanında gerçekleştirilen projelerde yerinde incelenerek açılışlar gerçekleştirildi.

 

             SRAP Okul Öncesi Çocuk Eğitimi Projesi kapsamında Samsat Merkez İlköğretim Okulundaki Ana sınıflar gezilerek minik çocuklara eğitim materyalleri ve beslenme malzemeleri dağıtıldı ve yeni düzenlemesi yapılan ana sınıfı hizmete açıldı.

 

 

             Yine SRAP kapsamında yapılan OKS Sınavlarına Hazırlık Projesi kapsamında öğrencilere kitap ve doküman dağıtımı yapıldı.

 

              Vali Halil Işık burada yaptığı açıklamada öğrencilere çok çalışması gerektiğini ve okumayı bir yaşam tarzı yapılması gerektiğini söyledi. Işık açıklamasında “Eskiden eğitimde bu kadar imkanlar yoktu. Şimdi aileleriniz, öğretmenleriniz ve devletimiz bütün imkanlarını seferber ederek sizler için daha iyi bir gelecek hazırlamak istiyorlar. Kendi geleceğiniz için çok çalışmanız gerekiyor. Şimdi ne kadar çok çalışırsanız ileride o kadar çok rahat edersiniz.” şeklinde konuştu.

 

 

             Yarımbağ Köyü İlköğretim Okulunda da incelemelerde bulunan Vali Işık ve beraberindekiler ana sınıfının hazırlamış olduğu resim ve elişi sergisini gezdiler. Öğrencilere şarkı söyleten Işık, minik öğrencilerle yakından ilgilendi.

 

             Samsat Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı ise eğitimde OKS sınavlarında belirlenen hedefin yakalanması için yoğun bir çaba içerisinde olduklarını söyleyerek bu yıl yapılacak OKS sınavlarında en az 60 öğrenciyi Anadolu ve Fen Liselerine yerleştirmeyi hedeflediklerini kaydetti.

 

 

             İlçe Jandarma Komutanlığında görevli öğretmen kökenli 5 askerin gönüllü kurs verdiğini hatırlatan Kaymakam Kaşıkçı, öğretmen ve İlçe Jandarma Komutanlığına teşekkür etti.

 

             Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgaffur Büyükfırat’ın önerisiyle Vali Işık ve beraberindekiler öğrencilerle aynı sıralara geçerek 5 dakika kitap okuma kampanyasına destek amacıyla kitap okudular.

 

 

               Vali Halıl Işık’ın gezi programına Kahta Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, İl Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, Defterdar Şefik Tongay, İl Milli Eğitim Müdürü A.Gaffur Büyükfırat, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ahmet Kırılmaz, İl Tarım Müdürü Cafer Kınanç, İl Basın ve halkla İlişkiler Müdürü Mehmet Çelik, İl Sanayi ve Ticaret Müdürü M. Sait Uluçay, İl Milli Eğitim Teftiş Kurulu Başkanı Necmettin Işık, Samsat İl Genel Meclis Üyeleri Mustafa Orhan ve Mustafa Avni Kuştepe, il ve ilçe kamu kurum ve kuruluş amirleri ve muhtarlar katıldı.

 

 

  

 

 

 

    

 

   

 

  

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Gönderen Editör, Salı, 01 Nisan 2008 15:18, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri