Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERADIYAMAN MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ AHMET BAĞLITAŞ 'IN VATAN GAZETESİ YAZARI RUHAT MENGİ'YE CEVABI   
ADIYAMAN MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ AHMET BAĞLITAŞ 'IN VATAN GAZETESİ YAZARI RUHAT MENGİ'YE CEVABI

Haberin Devamı          Sayın Ruhat MENGİ,
         Vatan Gazetesinin 21.Nisan.2006 Cuma günkü sayısında, köşenizde “Atatürk Diyemiyoruz” başlığı altında konu edindiğiniz bir öğretmenimizin iddiasını üzülerek okudum.
Her şeyden önce eğitim camiasının ülke genelindeki siyasi çekişmeler içerisinde yıpratılmak istenmesi, başta Atatürk’ün kemiklerini sızlatacağı gibi, Atatürk’ümüzün direktifleri doğrultusunda yetişmiş olan çağdaş, uygar Atatürk öğretmenlerinin vicdanlarını da rahatsız etmektedir.
Tarafınıza yazılmış olan mektuptaki konunun yeterince araştırılmış olmadığı kanısındayım. Çünkü, araştırılmış olması halinde görülecektir ki Adıyaman ilinin her hangi bir ücra köşesinde dahi, iddia edildiği türden bir durum söz konusu değildir.
Kaldı ki; İlimizde görevi başında olan Adıyaman Valiliği Milli Eğitim Müdürlüğü kurumlarının yöneticileri ve bir çok öğretmenimiz hemen hemen haftanın birkaç günü eğitim-öğretim çalışmaları gereği kurs, seminer, bilgilendirme toplantıları ve etkinliklerde yer almaktadırlar. Bu faaliyetlerin tümünde, istisnasız, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşlarının manevi huzurunda saygı duruşu yapılmakta ve akabinde İstiklal Marşımız okunmaktadır. Bu etkinliklerin bir çoğuna, Atatürk sevdalıları, İlimiz Valisi, Vali Yardımcıları, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürleri, İlçelerde Kaymakamlarımız da iştirak etmektedirler. Şayet bu iddia doğru olsaydı mülki idare amirlerimiz de anında müdahale edebilecek özen ve yetkiye sahip olduklarından, müdahale ederlerdi.
           Ayrıca, Cumhuriyetin öğretmenleri ve onları görevleri başında denetleyen Müfettişlerimiz; rutin teftiş çalışmalarını sürdürmektedirler. Bugüne kadar iddia edildiği anlamda ne sözlü bir şikayet, ne de yazılı bir başvuru yapılmamıştır.
         Öte yandan ilimizde henüz İlköğretim Okulu 3. sınıf öğrencilerine dahi, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi”ni öğreten, severek ve anlayarak ezberlemelerini öğretmenlerimiz sağlamaktadır. Bu öğretmenlerimiz böylesi bir itham ile çok rencide edilmiş olmakta ve bu ithamı kendilerine saygısızlık olarak kabul etmektedirler.
         Siz, ülke geneline hitabeden bir gazetede yazmaktasınız. Ancak, meslek ilkelerinizin araştırmadan böylesi yazıları aktarıyor olmanızla bağdaşmayacağı kanaatindeyim. Bu konuda ne kadar araştırma yaptınız bilemiyorum. Şayet araştırma yapılmış olsaydı, en azından İl Milli Eğitim Müdürü olarak benim de bilgime başvurulmuş olması gerekmez miydi? 
       Unutulmamalıdır ki öğrencilerimiz ve gençlerimiz Atatürk ilkeleri doğrultusunda eğitim-öğretim görmektedirler. Her şart ve koşulda bunun ispatı mümkündür.
       Size başvuran ve kendisinin öğretmen olduğunu iddia eden kişinin hangi ruh hali ile bu iddialarda bulunduğunu bilemiyorum. Ancak, aktardığınız kendi ifadelerinde bile kendi kendisiyle çelişki içerisinde olduğu görülmektedir. Çünkü, “itiraf etmek gerekirse biz bile Atatürk demeye çekiniyoruz. Hemen din düşmanı ilan ediliriz.” ifadesi bir eğitimciye hiç yakışmayacak bir ifadedir. Şayet gerçekten bu iddiası doğru ise, kendisi adına çok üzülürüz. Çünkü Atatürk’ün öğretmenleri yılmadan doğruların üzerine gitmesini bilen öğretmenlerdir. Atatürkçü öğretmen cesurdur, kararlıdır. Bu cesareti olmasa dahi, bu tespitlerini size aktarmanın yanında, yönetim makamındaki yöneticilerle görüşmeyi tercih etmiş olsaydı, kendisine destek olacak cesarette çok sayıda Atatürk sevdalısı yöneticiyi rahatlıkla bulabilirdi.
        Sayın Ruhat MENGİ hanımefendi;
        Atatürk sevdası, Atatürkçülük ve onun kurduğu Türkiye Cumhuriyetini sahiplenme düşüncesinde olmadığına inandığımız, ismini bile açıklamayan bu kişinin, bir ilçeyi ve eğitim camiasını töhmet altında bırakmaya yönelik mesnetsiz iddialarına yer vermeniz, İlimizdeki Türkiye Cumhuriyetinin öğretmenlerini derinden yaralamıştır. Atatürkçülük mesnetsiz iddialarla bağdaşmaz.
        Daha yeni kutladığımız ve onurla, coşkuyla kutlamaya devam ettiğimiz binlerce vatandaşımızın ve öğrencilerimizin katıldığı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama programında yaptığım konuşmanın tam metnini de sizlere gönderiyorum. Umarım bu yazımızla birlikte bu konuşma metnini de yayınlarsınız veya ilgili öğretmenimize gönderirsiniz.
         Ulu önder Mustafa Kemal ATATÜRK  nutkunda: “Türk kadını dünyanın en aydın, en faziletli ve en ağır kadını olmalıdır. Ağır sıklette değil; ahlakta, fazilette ağır, ağırbaşlı bir kadın olmalıdır. Türk kadınının vazifesi, Türk'ü zihniyetiyle, bazusuyla, azmiyle koruma ve müdafaaya gücü yeter nesiller yetiştirmektir. Milletin kaynağı, sosyal hayatın esası olan kadın, ancak faziletli olursa görevini yerinde getirebilir. Her halde kadın çok yüksek olmalıdır.” (1925) (Atatürk'ün Söylev ve Demeçleri, Cilt:II, 1952)  demiştir.
İşte bu noktada bizler “Kız Çocuklarının Okullulaşması-Haydi Kızlar Okula Kampanyası”nda Türkiye’de Adıyaman İli olarak Eğitimde İyi Örneklerde birincilik alırken; Atatürk çizgisinden sapmış olmamız mümkün müdür? Hiçbir zaman ödün vermediğimiz Atatürkçülüğümüzü sizin temiz olduğuna inandığımız vicdanınızın takdirine sunuyoruz.
         Yine, bir okulumuzun gerçekleştirerek, Türkiye çapında ses getiren ve eğitimde iyi örnekler içerisinde derece alan “Serbest Okuma Saati Projesi”; Türkiye’nin ekonomik gelişmişlik düzeyinde sondan üçüncü sırada yer alan ilçesi Sincik ilçesi Sincik Yatılı İlköğretim Bölge Okulu’nun AB projeleri; Milli Eğitim Bakanlığı AB Projeleri bazında Türkiye’de en çok AB Projesi onaylanan ve yönetici, öğretmen ve öğrencileriyle Avrupa’da adım atmadık ülke bırakmayan projelerimizle “Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir” diyen yüce Atatürk’ün sözlerine uygun olarak, bu çalışmalar, Adıyaman’da okullarımızda ve kurumlarımızda ne kadar özgür bir ortam oluşturduğumuzun kanıtları değil midir? 
          Açık yüreklilikle şunu ifade etmek isterim ki, biz Atatürkçülüğü hem sözlerimizle hem uygulamalarımızla her zaman gösterdik ve göstermeye de devam edeceğiz. Adı sizde saklı da olan öğretmenimize bu sütun aracılığıyla bir mesaj vermek istiyorum: Eğer; bilgi, belge veya tespitleri varsa, bizlerle görüşmeye, paylaşmaya davet ediyorum.

Saygılarımla iyi çalışmalar diliyorum.01.05.2006

 

           
Ahmet BAĞLITAŞ
Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürü



Gönderen Editör, Çarşamba, 10 May 2006 18:34, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri