Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSAT”TA TÜTÜN ALIMLARINA BAŞLANDI   
SAMSAT”TA TÜTÜN ALIMLARINA BAŞLANDI

         Samsat ilçesinde 2007 yılı yaprak tütünlerin alımına törenle başlandı. Samsat’ta TEKEL İşletme Müdürlüğüne bağlı depoların kapatılması nedeniyle ilçe merkezinde belirlenen açık alanda, Ziraat Odası Başkanlığının kurban kesmesi ile başlandı.

 

          Alım törenine  Adıyaman TEKEL İşletme Müdürü Vedat Aydın, Müdür Yardımcısı Zekai Karakuş, Baş Eksper Vedat Kalkan, Samsat Ziraat Odası Başkanı Hidayet Daş ve çok sayıda vatandaş katıldı. İlçenin ilk ürün alımı İşletme Müdürü Vedat Aydın ve Baş Eksper Vedat Kalkan tarafından yapıldı.

 

            TEKEL Adıyaman İşletme Müdürü Vedat Aydın  yaptığı açıklamada Samsat ilçesinde alımların iki hafta içerisinde bitirilerek ürün bedellerinin ise tütünlerin alımından 2-3 gün sonrasında ödeneceğini söyledi.

 

            Aydın, “Bu yıl baş fiyat 4.99 YTL iken, taban fiyat 1.97 YTL olarak belirlenmiştir. Samsat ilçemizde 1.476 ekicimiz mevcut olup, belirlenen kotaya göre 7 bin balya, yani yaklaşık olarak 240 ton tütün alımı yapılabilecektir." dedi.

 

           Samsat Ziraat Odası Başkanı Hidayet Daş ise yaptığı açıklamada Samsat ilçe merkezi ve 16 köyünde üretilen tütünlerin çok kaliteli olduğunu, alımların kısa sürmesi ve ödemelerin erken yapılacak olmasının sevindirici olduğunu belirterek alımların çiftçilere hayırlı olması dileğinde bulundu.

 




Gönderen Editör, Çarşamba, 05 Mart 2008 14:24, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri