Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERGAP GAZETECİLER BİRLİĞİ SAMSAT’TA TOPLANDI   
GAP GAZETECİLER BİRLİĞİ SAMSAT’TA TOPLANDI

          Genel Merkezi Adıyaman'da bulunan GAP Gazeteciler Birliği Cemiyeti Ocak ayı yönetim kurulu toplantısını Adıyaman’ın Samsat ilçesinde yaptı.

           Samsat kaymakamlığı 80. Yıl Sosyal Tesislerinde yapılan yönetim kurulu toplantısında Ocak ayı içerisinde bölgede meyden gelen gelişmeler, basın - medya dünyasında var olan sorunlar ve çözümleri konuşuldu.

           GAP Gazeteciler Birliği Cemiyetinin başlattığı gelenekle aylık yönetim kurulu toplantıları çerçevesinde geçtiğimiz ayda Diyarbakır’da toplanılmıştı. Genel Yönetim kurulu toplantısına Yönetim kurulu üyeleri, gazetecilerin yanı sıra Samsat Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, AK Parti Adıyaman Milletvekili Şevket Gürsoy, AK Parti Adıyaman İl Başkanı Lütfullah Ayhan,  İl Basın Halkla İlişkiler Müdürü Mehmet Çelik ve çok sayıda bürokrat da katıldı.

           Toplantı açılışında Samsat Anadolu Ajansı temsilcisi Fahrettin Çelik bir sunum yaparak Samsat ilçe merkezi ve sorunları hakkında misafirlere bilgi verdi. Çelik Samsat ilçe merkezinde içme suyu problemi yaşandığını, yıllardır halkın içmek zorunda kaldıkları suyla herkesin rahatsız olduğunu ve bu sorunun çözümü için çabaların sonuçlandırılması gerektiğini belirtirken, Samsat ekonomisini ve sosyal hayatını zenginleştirmek için Adıyaman Üniversitesi bünyesinde Samsat'a  bir meslek yüksek okulu kurulmasında yarar olduğunu söyledi.

 Daha sonra açılış konuşmasını yapan GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Z.Abidin Kıymaz, Adıyaman'da son 5-6 yıldır gözle görülür bir kalkınma ve örnek gösterilen bir hareketlilik varsa bunu ateşleyen gücün Adıyaman basını olduğuna dikkat çekerek, içerisinde yaşadığımız toplumun yaşadığı sıkıntıları sadece haber yaparak değil onu kendimizin bir parçası sayıp sorunun ortadan kaldırılması hususunda olayların da takipçisi olduklarını söyledi.

 

Kıymaz, basının Adıyaman'da kalkınmanın itici gücü olduğunun altını çizen konuşmasında “GAP Gazeteciler Birliği’nin aylık olağan toplantılarından birini Samsat ilçesinde yaparak bu bahtı kara ilçemizin sorunlarını yakından görelim dedik ve kaymakamlığımızın sosyal tesislerinde Ocak ayı toplantımızda bir araya geldik

 

Bu toplantımızda geçen ay Diyarbakır’da yaptığımız toplantıdan bugüne kadar geçen süre zarfında basın camiasında, sektörümüzü ilgilendiren konularla ilgili görüş alışverişinde bulunacağız. Türkiye’de Gazeteciler Cemiyetleri içerisinde de en şeffaf yönetim bizim yönetimimizdir. Yönetim kurulunda ne konuşulduğunu kendi yöneticileri ve üyeleri dışında basına açık, siyasi ve sivil toplum örgütü temsilcileri önünde şeffaf bir şekilde konuşma tartışma gibi bir gelenek başlattık.

 

SAMSAT İLÇEMİZİN İÇME SUYU PROPLEMİ ORTADAN KALDIRILMALI

 

 

Biz Samsat’la ilgili meseleleri Anadolu Ajansı muhabiri temsilcisi olan Fahrettin beyin gayretleriyle kamuoyuyla paylaşıyoruz. Bu anlamda Sincik, Tut ve Gerger gibi ilçelerimiz öksüz gibi kalıyorlar. Kendi sorunlarımızı cemiyet olarak sahiplenmenin yanı sıra bu coğrafyada yaşayan insanlarımızın sorunlarının da bir nevi takipçisiyiz. Samsat ilçe merkezimizde uzun süredir içme suyu sorunu yaşadığını daha önce de basına yansıyordu ama burada bize suyu içirdikleri zaman suyun durumunu daha yakından müşahede ettik. Bizim içmekten imtina ettiğimiz suyu burada yaşayan insanlar içiyor. Burada bu durumu hem haber yapıyoruz hem de olayın takipçisiyiz." dedi.

 

AK Parti Adıyaman Milletvekili Şevket Gürsoy ve AK Parti Adıyaman İl Başkanı Lütfullah Ayhan toplantıda gündeme gelen konuları not alarak toplantı sonunda değerlendirme yaptılar.

 

Toplantı sonrası öğle yemeği yiyen gazeteciler ve misafirler sanatçı Mehmet Aslan’ın seslendirdiği parçalar eşliğinde eğlendiler, yapılan anonsla sahneye davet edilen Radyo Tempo Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Özpolat okuduğu gazelle dinleyenlererden büyük alkış aldı. Anadolu Ajansı Kahta Temsilcisi Tevfik Parlak'ta sahnede saz ekibinin taksimiyle LE VAYE parçasını okudu. Peşinden sanatçı Mehmet Aslan'ın davetiyle sahneye çıkan gazeteciler halaylar çekerek felekten bi rgün çalıp eğelendi.

 

CEMİYETİMİZİN AKTİVİTELERİ İLGİYLE İZLENİYOR

 

Toplantı açılışında, Diyarbakır toplantısı sonrasında cemiyet üyelerinin ve yöneticilerinin yönetim kurulu gündemine almayı düşündükleri konu veya düşüncelerin açıklanması bölümüne geçildi.Bu bölümde yapılan konuşmalarda şunlar söylendi.

 

M. Baykan Sarıkaya (Genel Başkan Vekili): Aylık toplantılarımızı değişik illerde veya değişik ilçelerde zaman zaman yapıyoruz. Bu ay toplantımızı da Samsat’ta yapmayı kararlaştırdık. GAP Gazeteciler Birliği olarak özellikle vatanına, milletine, ve değerlerine bağlı insanlarla birlikte her zaman sorunlarını dile getirmede özen gösteren, doğruların üzerinde duran bir cemiyet olarak Diyarbakır’da, Şanlıurfa’da toplantılar düzenledik. Bundan sonraki toplantılarımızı GAP bölgesinde yer alan diğer il veya ilçelerimizde yapmayı düşünüyoruz. Demokrat bir cemiyet olarak ilimizin ve ülkemizin sorunlarını dile getirmek için elimizden geleni yapacağız.

 

Fahrettin Çelik (Gen.Yön.Kur.Üyesi): Samsat’ta kurumlar arası güzel bir işbirliği var. Bu işbirliği ve dayanışma basınla olan ilişkilerde de mevcut. Onun için Kaymakamlık, Jandarma, Belediye, Emniyet veya başka kamu kurum veya kuruluşlarla haberci olarak görev yaparken herhangi bir sorunla karşılaşmıyorum. Karşılıkla sevgi saygı içerisinde ilişkiler sürdürülür ve herkes bir birinin görev ve haklarına saygı gösterirse problem çıkmayacağını ifade etmek istiyorum.

 

SAMSATTA MEYVECİLİĞİ GELİŞTİRMEK LAZIM

 

 

Hidayet Özdemir (Gündem Gazetesi Yazarı): GAP Gazeteciler Birliği’nin yapmış olduğu bu etkinlikler daha önce hiçbir cemiyetin yapmadığı güzel etkinliklerdir. Böyle etkinliklerin sürekliliği önemli. Burada konuştuğumuz sorunların arasında Samsat'ın sorunlarıda dile getirildi, Aslında Samsat’ın iyi bir şekilde ele alınması lazım. Samsat’a yüksekokul vermek şimdilik anlamsız olur. Çünkü bir öğrenci sosyal etkinlik ve aktivite ister. Samsat’ta da bu yok. Ama burada su ürünleri teknikeri olarak burada insanlara alabalık çiftliği kurulabilir. Burada çok güzel örnek bahçeler var. Biz belirli zamanlarda Samsat çileği yiyoruz. Burada yarı bodur bahçeler gördüm yol üzerinde. Bunların teşvik edilmesi lazım. Malumunuz tütün kalktı. Vatandaş ya balıkçılığa yönelecek ya tarıma devam edecek. Örnek bahçelerin çoğaltılması ve kaymakamlığın bunu desteklemesi lazım.

 

Akif Beyaz(Gen.Yön.Kur.Üyesi): Sorunların yerinde görülmesi için güzel bir uygulama. Bu tür toplantıların devam etmesini diliyorum. Burada cemiyetimizin sektörün sorunları dışında içinde yaşadığımız coğrafyanın haber yaptığımız sorunlarının takipçisi olma gibi bir durum var bu durum sevindirici. Cemiyetimiz yönetim kurulu gündemini üyelered açması sivil toplum kuruluşları için örnek bir uygulama, Genel Başkanımız her türlü eleştiriyi büyük bir dikkatle dinliyor. Demokratik kitle örgütü olarak böyle bir çatı altında olmaktan mutluyum.

 

Bilal Taşan (Kahta FM Dj): GAP Gazeteciler Birliği bu ayki toplantısını Samsat’ta gerçekleştirdi. Bizler memleket insanı ve Kahtalı olarak bizim ilçemizin de sorunları var. Sorunların tespit edilmesi ve çözüm önerilerinin konuşulması için bir dahaki yönetim kurulu toplantısının Kahta’da yapılırsa iyi olur düşüncesindeyim. İlçe merkezinde Radyo yayını yapmaya çalışan birisi olarak sorunlarımıza yakın ilgi gösteren GAP Gazeteciler Cemiyeti yönetimine teşekkür ediyorum.

 

Tevfik Parlak(AA.Kahta temsilcisi): Ben Samsat kaymakamımızdan şunu rica ediyorum. Bir şeyi düşünmediğiniz zaman onu gerçekleştiremezsiniz. Fahrettin bey Samsat için Yüksekokul istemişti. Belki bir Yüksekokul Samsat için bir lüks görünüyor ama ileriki zamanlarda Samsat’ta hakikaten buna ihtiyaç duyulacak. Eğitim bir yere girmezse o memleket ilerlemez. Kaymakamımdan özellikle yazılı olarak bir girişimi var mı? Samsat’ta yüksekokul olmalı. Önce bu talepler seslendirilmeli, sonra olgunlaşır ve zamanla yüksek okulda fakültede kurulur buralarda.

 

KAHTA İLÇEMİZE CEMİYETİMİZİN TEMSİLCİLİĞİNİ AÇACAĞIZ

 

 

Mustafa Şahin(Kahta FM Sahibi): Kahta basını olarak herhangi bir kurum amiriyle şu ana kadar herhangi bir sorun yaşamadık. Kahta’daki en büyük sorunlardan bir tanesi ilçe büyük bir köy görünümünde. Herhangi bir aktivite yok. Sahipsiz bir memleket denildi belki öyle değil ama durum onu göstermekte. Kahta ilçe merkezimizde GAP Gazeteciler Birliği cemiyetimizin temsilciliğini açmak için çalışma başlattık, Cemiyetimizin bir yönetim kurulu toplantısı Kahta ilçe merkezimizde yaparsak, bu vesile ile Kahtanında sorunlarını gündeme taşımış oluruz.

 

 

ADIYAMAN’A ÜNİVERSİTE HAYALDİ SAMSAT’A YÜKSEK OKUL NEDEN OLMASIN?

 

 

M. Sait AKBAŞ (Gündem Gazetesi Sahibi): Bu tür toplantıların sıkça ve değişik ilçelerimizde yapılmasını diliyorum. Buradaki basın mensubu arkadaşlarımız sorunları dile getirecek. Çözüm için elimizden gelen gayreti göstermeliyiz. Biraz evvel arkadaşlarımız Samsat’a yüksekokul yapılması talebinde bulundular. Su ürünleri Kahta’da var Samsat’ta niye olmasın. Samsat’a konfeksiyon fabrikaları kuramayız ama iki yıllık üniversite olabilir. Yapılması gereken ne varsa herkes elini taşın altına koyarsa sorunlar çözülür. Adıyaman’a da üniversite kurulması hayaldi Samsat’a yüksek okul niye kurulmasın? Aktif bir muhtar olarak konuşuyorum Adıyaman’da tütün bitti.  Samsat kaymakamlığı nar, elma, bodur ağaç ve elma bahçelerini çoğaltma yoluna giderse faydalı olur düşüncesindeyim. GAP Gazeteciler Biriliği cemiyetimizin bu ve benzeri etkinliklerine her zaman destek olacağız, bizler iyi ve memleketimiz adına yararlı her projeye destek oluruz.

 

KALİTELİ YAYINCILIK İLKEMİZ VE HEDEFİMİZ

 

Hamit Özpolat (Radyo Tempo Sahibi): Cemiyetlerin kuruluş amacının önce kamuoyunu doğru bir şekilde bilgilendirmek olduğu, beraberinde bu bilgileri aktarırken kaliteli seviyeli bir yayıncılık, gazetecilik olgusunun yaygınlaşması noktasında bir misyonunun var olduğunun altını çizmek istiyorum. Cemiyette sayısal çoğunluktan ziyade nitelik ve nicelik açısından olaya bakmalarını savunuyorum. Bugün belki sayısal manada çok az görünüyoruz ama biz inanın Adıyaman’ın ve bölgenin kısa zamanda en güçlü cemiyeti olarak ülkemize hizmet etmek amacındaki bir cemiyetiz. Bu manada meslektaşlarına eğitim seminerleri, gazeteciliği, bir gazeteci nasıl olur olguları anlatması ve gazetecinin ilin sorunlarına bakış açısının hangi boyutta olacağını anlatmalı. Cemiyet buna eğilirse inanıyorum ki hem sektörümüzün, hem de ilin sorunların çözümü noktasında da daha emin daha ciddi adımlar atmış oluruz.

 

KALICI ÇALIŞMALAR YAPILMASINI BEKLİYORUZ

 

 

Yusuf Dündar (Gündem Gazetesi Genel Koordinatörü): Adıyaman, son on yılda çok değişim yaşamıştır. Tarımda kalıplaşan tütünün kaldırılmasından sonra köylü bir belirsizliğe girmiştir. Altyapısı hazırlanmamış, her ne kadar alternatif ürün diye bir kelime varsa da bunu gerçekte göremedik. Bu bağlamda Milletvekilimiz ve il başkanımızın çalışmalarını yakından takip ediyoruz. Sayın vekilimizden köylünün durumunu biraz daha iyiye gidebilmesi adına daha kalıcı çalışmalar bekliyoruz. GAP Gazeteciler Biriliği emin adımlarla büyüyen bir cemiyet GAP bölgesinde ve türkiyede uzun yıllar sektörümüze katkı sunacak ve adından söz ettirecek bir cemiyetin aktivitelerine destek oluyoruz.

 

İNSANLARA BALIK VERMEKTENSE BALIK TUTMAYI ÖĞRETMEMİZ LAZIM

 

 

Orhan Özsoy (Gazeteci-Yazar): Bu tür toplantılar gayet faydalıdır. Sadece beyan edilse de ondan bazı şeyler elde edilebiliyor. Bana göre Samsat’ın en büyük sorunu toprağı az sayıda insanın elinde olmasıdır. Herhalde 95 bin dekar ekilebilir arazisi var. Bunun büyük çoğunluğunun az sayıda insanın elinden olmasından geçiyor. Pasta bu şekilde bölüşülmüş. Dolayısıyla bir bananecilik var. Bu işi işleyen, gelir elde eden kişi sayısı ve bundan nemalanan insan sayısı az. İnsana hazır balık vermektense balık tutmasını öğretmek daha iyi. Bugün kaymakamlığın da yaptığı o. Bodur elma projesi ve çilek projelerinin desteklenmesi lazım. Dışardan bakınca yüksek okul meselesi lüks gibi görünüyor. Samsat’ın dışardan girişi olmadığı için hem bulunduğu yer bakımından buraya birilerinin giriş ve çıkışını sağlamak lazım. Sirkülasyon olmasını sağlamak lazım. Sulu tarım ve faaliyete geçerde bundan randıman alınırsa yeniden yarıcılık sistemi veya ona bağlı yan hizmetler gelirse canlanma olabilir.

 

EGE TÜTÜNÜNE ÇİFÇİLERİMİZ SAHİP ÇIKMALI VE EKMELİ

 

 

Vedat Aydın (Tekel İşletme Müdürü): Toplantıya davcet edilince geldim, Samsat ilçemiz bizim tütün alımlyarı daha evel yaptığımız büyük bir de depomuzun olduğu ilçe burada Samsat ilçemizin sorunlarını, basın sektörünün sorunlarını dinleme fırsatım oldu, Bu yıl tütün ekim izni henüz yazılı emri gelmemekle birlikte tütün ekiminin bu senede devam edeceği kesin gibi. Alternatif ürün diyoruz ama ekicilerimize şu anda tütün ekimin bundan sonra olmayacak ama bir Ege projesi var. Biz bunu geçen sene denedik. Yalnız vatandaştan buna bir ilgi bulamadık. Örneğin Samsat’ta da bu yapıldı. Halbuki biraz daha üzerine düşseler Ege projesi tütün olarak bu ilçemizi kurtarır kurtarır. Yaklaşık 4-5 bin ton tütün yapılabilir bu topraklarda, iki üç firmada burada çalışma yapıyor çifçilerimiz ege tütünü ekmek için adım atmalıdırlar.

 

SAMSAT TARİHİ BİR KENT SORUNLARINA DUYARLIYIZ

 

 

Lütfullah Ayhan(AK Parti İl başkanı): GAP Gazeteciler Birliği’nin aylık toplantılarının farklı il ve ilçelerde yapmasının faydası olacağı kanaatindeyim. Samsat Şirin bir ilçemizde bu toplantıyı yapıp bilhassa Samsat’ın sorunlarını gündeme getirmeniz bizleri memnun etti. Samsat bildiğiniz gibi tarihi değeri olan bir yerdir. Yıllardan beri Mezopotamya’nın önemli bir yerleşim birimi olan ve şu anda topraklarını büyük bir bölümünü Atatürk Barajına veren ama Atatürk Barajının nimetinden faydalanamayan bir ilçemiz.  Kaymakamımızın çok başarılı girişimleriyle geçen sene bilhassa tütüne alternatif ürünler konusunda gerekli çalışmalar yapılmış ve önemli adımlar atılmıştır. Biz iktidarın temsilcisi olarak buradaki başkanımızla sık sık diyalog içindeyiz. Onların sorunlarını en kısa zamanda ilgili kurumlara ve oradaki vekillere iletiyoruz. Bizim amacımız Samsat’ı eski Samsat'ın hareketli günlerine kavuşturmaktır. Samsat'ta en önemli sorun sulama sorunudur. Bir bölümü geçen sene devreye girdi. İnşallah kalan sulama projesi de bu sene devreye girerse ve Samsat tarımda ve hayvancılıkta eksi günlerine kavuşursa sorunun büyük bir bölümü çözülmüş olacaktır. Samsat beklediği suya kavuşacaktır. Samsat’a yüksekokul yaptırılmasını gönülden destekliyorum. Yani bir ilçenin kalkınmasında sosyo-ekonomik olarak en büyük şey üniversite ve öğrencilerin buraya gelmesidir. Biz bu konuda hem rektörümüzle ve vekillerimizle alt yapısı çözülür çözülmez bir yüksekokulun verilmesi konusunda elimizden geleni yapacağız. Bu toplantının tüm ilçelerimizde ayrı ayrı yapılarak ilçe sorunlarının bir an önce çözülmesini istiyoruz. Gazeteciler bizlere ön ayak olan, ufkumuzu açan, tenkitleriyle veya bizlerin yaptığı çalışmalara yön gösteren birliktir. Adıyaman Üniversitesinin gelmesinde en büyük etken gazetecilerimizdir. Onların yapıcı tenkitlerini biz her zaman bekliyoruz.

 

BASINA KIRGINLIĞIMIZ YOK

 

 

Şevket Gürsoy (AK Parti Milletvekili): GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Z.Abidin Kıymaz’ı ben gerçekten samimi duygularla tebrik ediyorum. Gerçekten demokrat bir insan. Kendi kendini eleştiren toplantılar yapıyor. Diğer birlikler de benzerini yaparsa onlarda çok güzel hizmetler yapmış olacaktır. Dolayısıyla Zeynal Bey ve şahsında arkadaşlarını da tebrik ediyorum. Kendi sorunlarını çözmek motivasyonunuzu artırmak açısından çok önemlidir.

 

Bu ülke hepimizin ülkesi. Hepimiz elimizi sorumluluğumuz itibariyle taşın altına sokmamız gerekir. Ben bu şehrin bir siyasetçisi ve bir evladı olarak birçok hizmette emeğim olduğunu düşünüyorum Adıyamanspor’undan, Belediye Başkanlığından, siyasi partinin il ilçe başkanlıklarından, iki dönem milletvekilliğinden halkımla sürekli hep birlikte oldum.

 

Hükümetimiz 24 saat Türkiye’nin sorunları için elinden gelen her türlü gayreti gösteriyor. Vatandaşın bizi % 47’lik bir oy oranıyla iktidar yapmıştır. Ki, bunun yapılan anketlerde son günlerde % 52’ye çıktığın görüyoruz. Bunun sizlerin sayesinde bizlerde bu sorumluluğumuzu bilerek gerçekten şevkle ülkemize gayretlerimizi gösteriyoruz. KÖYDES projesiyle bugün şehrin % 80 sorunları çözdük. Bu şehrin Gölbaşı, Besni, Kahta ve merkezsinde toplu konut projeleri yapıldı ve bitirildi. Yeni etap çalışmaları hazırlıkları içerisindeyiz. Turistik yollarımızdan tutun hastanelerimizin iyileştirilmesi, tıp fakültemizin oluşturulması aynı şekilde Gölbaşı ve Adıyaman adliye sarayı yapımının hazırlıkları içerisindeyiz. Küçük Sanayi Sitelerimizin, Organize Sanayi Bölgesinin eksiklerinin giderilmesi imkanlarımız ölçüsünde gerçekleştirilmiştir. Takdir edilmesi gereken ve hedefi geçecek kadar bir hizmeti aldığını görüyoruz. Doğu ve Güneydoğu kadar değil Orta Anadolu’da dahil en fazla yatırım çeken ve teşvik alan bir kent olduk. Sanayileşmede hedefimizi bitirmedik ama bu bölgelerin illeri arasında en fazla yatırımcıyı çeken il olduk. Burada şehrimde yine şunu görüyorum. İktidarın tek başına ezici bir çoğunluklu hakimiyeti eline almasından dolayı hiçbir şımarıklığını da görmüyorum. Bunu ne il başkanımda, ne belediye başkanımda, ne de diğer milletvekili arkadaşlarımda görüyorum. Basın istediği gibi eleştirilerini yapıyor. Biz bütün arkadaşlarımızla bir halk gibi yani yaşantımızı ve ilişkilerimizi böyle geliştiriyoruz. Neticede bu ülkemizin barışını sağlamak, kalkınmayı geliştirmek hepimizin görevi. Eksikliğimizi bildiğimiz müddetçe yapacağımız hizmetlerin daha hızlı gelmesi olmuş olur. Bu hafta iki önemli bakanımız ilimizi ziyaret etti yazılı basında bir kaç gazetede bayağı sert manşetler ve haberler vardı, tabiki basın eleştiri yapacaktır buz bundan üzerimize düşeni alırız tenkitler bizi doğruya yöneltir, Bundan dolayı bizim basına hiçbir şekilde ne müdahalemiz ne de bundan dolayı kırgınlığımız olmuştur.

 

SU VE YOL PROBLEMLERİ KÖYDES SAYESİNDE ÇÖZÜLDÜ

 

 

Mahmut KAŞIKÇI (Samsat Kaymakamı): Samsat Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı da ilçe halkının gelirini arttırıcı projeleri hayata geçirmeye çalıştıklarını ifade ederek, “Kaymakamlık olarak suyun altında kalan Samsat’ın yeniden yaratılması projesi dediğimizde eğitimde, tarımda, sağlıkta ve diğer alanlarda eksiklerimiz kalmadı. Su ve yol problemleri KÖYDES sayesinde çözüldü. İnsanların gelirlerini arttırıcı projeler yaratmaya çalışıyoruz. Tarımsal ve hayvancılık alanındaki gelişimi arttırmak istiyoruz.

 

İlçemizde AB finansörlüğünde Çiftçi Eğitim merkezi ve Süt İnekçiliği projesini uygulamaktayız. Bu proje kapsamında 100 adet holstein ırkı gebe düve aldık ve merkezi çiftliğimizde, çiftçilerimize aynı zamanda eğitim vererek bakımlarını yapıyoruz. Asıl önemlisi suyun altında kalan Samsat’ı yeniden yaratacak sulamaya geçilmesi, diğeri de GAP idaresi ve Kaymakamlığın ortaklaşa yürüteceği projedir.

 

HAVZA POROGESİ İLÇEMİZDE YÜRÜTÜLÜYOR

 

Havza Projesi GAP idaresinde belli bir bölgeyi hedef seçerek o bölgede çalışmalarını orada yoğunlaştırmasıdır. GAP bölgesinde yaklaşık olarak 80 tane ilçe olarak kabul ettiğimiz zaman Adıyaman bölgesinde sadece Samsat bu kategorideki kırsal kalkınma bölgesi içerisindedir.  Burada yapılması gerekenler sebzeciliğinden tarımsal faaliyetine kadar bay ve bayanlara yönelik kursların hepsini bu proje kapsamında değerlendireceğiz. İlgili kuruluşlardan GAP idaresi kendi finansmanı çerçevesinde destek verecek.

 

Bizim SYDV’ye sunacağımız projeler AB ya da diğer birimlere sunacağımız projelerle burada meyvecilikten sebzeciliğe sulu tarımdaki hangi dalda en iyi ürün alınır onun çalışmasını yaparak GAP’la ortaklaşa çalışma yürüteceğiz. Bu projeyi daha önceki toplantılarda gündeme getirdik. İlk defa Adıyaman bölgesinde özellikle merkezini ve köylerini suyun altında bırakan Samsat’ta GAP İdaresi çok ciddi manada bundan sonraki 5 yıllık süreçte bir proje uygulayacak. Bu projede başarılı olursak gerçekten suyun altında kalan verimli Samsat’ı yeniden yaratmış olacağız.

 

Bunun yanında birde eğitimde dönüşümü sağlamamız gerekiyor. Eğitim olarak % 99 okullaşma oranına sahibiz. Altyapı olarak iyi durumdayız ancak bunun birde verimliliğini almamız lazım. Üniversiteye sürekli öğrencilerimizin arttırılması, Anadolu liselerini ve fen liselerine öğrenci göndermemiz lazım. Biz bunun için hafta sonu OKS ve ÖSS’ye hazırlık kurslarını öğrencilerimizden hiçbir ücret talep etmeyerek sürdürüyoruz. Bu çerçevede de bu çalışmaları yürütüyoruz. Eğer hedeflediğimiz projeler bundan sonraki süreçte devam ederse seracılık, çilek, kiraz projelerinde başarı sağladığımız an, belki 5 yıl sonra o eski Samsat’a kavuşacağız. Bu anlamlı gününüzde oranızda bulunmaktan mutlu oldum. Sizleri ilçemizde ağırlamaktan onur duyuyoruz. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum.           

     

 




Gönderen Editör, Pazar, 27 Ocak 2008 16:07, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri