Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSAT’TAKİ SAHABE PROJESİ İHALE EDİLECEK   
SAMSAT’TAKİ SAHABE PROJESİ İHALE EDİLECEK

Adıyaman’ın Samsat ilçesinde bulunan Sahabe Safvan bin Muattal türbesi ve çevresinin düzenlenerek turizme açılması için Mayıs ayında ihaleye çıkılacağı bildirildi.

 

Samsat Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı yaptığı açıklamada uzun zamandır yürütülen çalışmalar ve konunun yakından takip edilmesi neticesinde Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından 05.05.2008 tarihinde Sahabe türbesi ile çevre düzenleme işinin ihale edileceğini açıkladı.

 

Kaymakam Kaşıkçı, özellikle hafta sonlarında, kutlu doğum haftası, kandil ve bayramlarda Samsat ve çevre il ve ilçelerden yoğun olarak ziyaret edilen Sahabe türbesinin turizme açılmasının ilçenin sosyo-kültürel ve ekonomik açıdan önemli olduğunu belirtti.

 

Kaşıkçı, “Yapılan inceleme ve araştırmalar neticesinde Safvan bin Muattal kabrinin gerçekten bulunduğu yerde olduğu tespit edilmiştir. Tarihi ve kültürel miraslarımızdan biri olan Sahabe türbesinin tarih ve ruh güzelliğini yansıtacak, Osmanlı mimarı dokuya uygun olarak türbe inşa edilecek, şadırvan yaptırılacak, çevre düzenlemesi yapılarak alan kilitli parke taşları ile döşenecek.” dedi.

 

Kaymakam Mahmut Kaşıkçı Sahabe kabrinin öncelikle hukuki alt yapısının oluşturulması için çalışmalar yaptıklarını ve projelendirme çalışmasından sonra yapılan girişimler neticesinde 2008 yılı yatırım programına alındığını, TOKİ marifetiyle projenin hayata geçirileceğini vurguladı.

 

Bu projenin Adıyaman kalkınmasına olumlu katkı sağlayacağını belirterek bölgenin yurt genelinde tanıtımı yapılarak turizme kazandırılması sonucunda yöreyi tanıtıcı nemrut heykelcikleri, el yapımı ürünler, kitap ve broşür gibi ürünlerin satılması sağlanarak Adıyaman turizmine katkı sağlanabileceğini ifade etti.

 

En küçük yaştaki çocuktan en yaşlısına kadar bütün vatandaşlarımızın istifade edebileceği, dinlenebileceği mesire yeri ve inanç turizmine hizmet verecek olan Sahabe Projesinin uzun bir süreç içerisinde bu aşamaya geldiğini belirterek emeği geçen bütün yetkililere teşekkür etti.




Gönderen Editör, Salı, 08 Ocak 2008 07:43, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri