Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERTÜRK DÜNYASI BÜYÜK KURULTAYI…   
TÜRK DÜNYASI BÜYÜK KURULTAYI…

"Doğu Türkistan'a Özgürlük" temalı, "Dilde, Fikirde, İşte Birlik" düşüncesi ışığında, Türk Dünyası Büyük Kurultayı 18-19-20 Ocak 2019 tarihlerinde Antalya'da yapılacak.

 

Avrasya Sanat Kültür Edebiyat ve Bilim Federasyonu (ASKEF) Genel Başkanı Savaş Ünal ve yönetim kurulunun yoğun çalışmaları ile daha önce 16 tanesi yapılan uluslararası etkinliklerin bir yenisi bu yıl Antalya'da yapılacak.

 

Türk Dünyası antoloji tanıtım ve dağıtım töreni etkinliğinde, Türk Dünyası Antolojisine katılanlara katılım belgeleri ve kitapları verilecek, 16 ülkeden katılımcılar yer alacak, şair ve yazarlar için kitap imza stantları kurulacak, Türk dünyasından şairler, ressamlar, yazarlar, akademisyenler, milletvekilleri ve sanatçılar sunumlar yapacaklar.

 

AKSEF Genel Başkanı Savaş Ünal yaptığı açıklamada, "Daha önce yaptığımız etkinliklerin her birinde, geleneksel olarak, Türk coğrafyasında zulüm gören kandaşlarımızın dertlerini gündeme getirmek ve onlara manevi destek olabilmek amacıyla, her etkinlikte birini ana tema olarak kararlaştıran yönetim bu yıl günümüzde en fazla zulüm gören Doğu Türkistanlı kardeşlerimizin dertlerini dile getirebilmek için çeşitli faaliyetler ve sunumlar yapacağız" dedi.

 

Etkinliklere Adıyaman'dan katılacak olan, Mercan TV'de haftalık olarak, canlı sunulan "Fahrettin Çelik ile Gönülden Dile" isimli kültür, edebiyat programının yapımcı ve sunucusu, Gazeteci-Yazar-Şair Fahrettin Çelik, bütün Türk dünyasındaki millî uyanış hareketlerinin büyük öncülerinden olan İsmail Bey Gaspıralı'nın "Dilde, fikirde, işte birlik" sözü ışığında yapılan bu tür etkinliklerin çok değerli ve manidar olduğunu ifade etti.

 

Çelik, "Temel düşüncesi Türk toplulukları okullar ve medreselerinde çağdaş ilim ve sanatları kendi dilinde okutma olan Gaspıralı, Türk lehçelerinin, yabancı diller yerine birbirlerinden kelimeler alarak zenginleşmesini ve İstanbul Türkçesini esas alınarak ortak bir yazı diline kavuşulmasını sürekli savunmuştur. Onun 'Dilde, fikirde, işte birlik' sözü bugün de bütün Türk dünyasının ülkü ve ilkesi olmak değerindedir. İşte bu pencereden baktığımızda, Avrasya Sanat, Kültür, Edebiyat ve Bilim Federasyonunun yaptığı bu etkinlikler takdire şayandır. Türk toplumlarının bir araya gelip birliktelik sağlamaları, kültür alışverişleri geleceğimiz açısından önemlidir. Emeği geçenleri tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Gönderen Editör, Pazartesi, 17 Aralık 2018 08:18, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri