Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSAT'TA KALICI KONUT İNŞAATLARI DEVAM EDİYOR   
SAMSAT'TA KALICI KONUT İNŞAATLARI DEVAM EDİYOR

Samsatlı depremzedelere yapılan konutların inşaatı hızla devam ediyor

 

Adıyaman'ın Samsat ilçesinde depremzede vatandaşlar için yaptırılan kalıcı konut inşaatları hızla devam ediyor.

 

2 Mart 2017 tarihinde meydana gelen 5.5 büyüklüğündeki depremde evleri ağır hasarlı olarak tespit edilerek hak sahibi olan depremzede vatandaşlar için yaptırılan 403 konutun inşaatı hızla devam ediyor.

 

Kış aylarının yaklaştığı bugünlerde bazı evlerin tamamlanmasıyla büyük bir sıkıntıdan kurtulmanın umudunu yaşayan vatandaşlar, bir an önce bütün evlerin tamamlanması ve diğer evlerin inşaatına başlanmasını istiyorlar.

 

Birinci deprem sonrasında evleri ağır hasarlı olup, Samsat genelinde hak sahibi olan bin 123 depremzede vatandaştan işlemleri tamamlanan 403 vatandaşın  59'u 130 metrekare tek katlı, 344 vatandaşın ise 230 metrekare iki katlı evleri tercih ettiği belirtildi. Arsa durumlarında sıkıntı olmayan vatandaşların evleri kendi arsalarında, sıkıntılı olanlara ise Kale Mahallesinde toplu alanda evler yapılmaktadır.

 

Edinilen bilgilere göre vatandaşlar evlerinin tesliminden itibaren iki yıl ödeme yapmayacak olup, daha sonraki 18 yılda taksitler halinde, tek katlı konutlar için toplam 130 bin TL , iki katlı binalar için ise 195 bin TL ödeme yapılacaklardır.

 

Samsatlı depremzede vatandaşlar evlerin tamamlanması, kalan vatandaşlar için de bir an önce ev yapılmasına başlanmasını isterken, 24 Nisan 2018 tarihinde meydana gelen 5.1 şiddetindeki depremde mağdur olan vatandaşların hak sahipliği işlemlerinin tamamlanarak onlara da ev yapılmasını istiyorlar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Gönderen Editör, Çarşamba, 31 Ekim 2018 09:22, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri