Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSAT MÜFTÜSÜ METİN KARA GÖREVE BAŞLADI   
SAMSAT MÜFTÜSÜ METİN KARA GÖREVE BAŞLADI

Adıyaman'ın Samsat ilçesine atanan Müftü Metin Kara, Samsat ilçesine gelerek görevine başladı.

 

Samsat Müftüsü olarak görev yaparken Hatay ili Belen ilçesine atanan Mehmet Seri Doğru'nun yerine  Almanya’nın Essen ve Köln Başkonsolosluk bölgelerinde din görevlisi olarak çalışan Metin Kara atandı.

 

Müftü Kara, Sahabe Safvan bin Muattal'ın medfun bulunduğu Samsat ilçesinde göre yapmaktan büyük onur duyduğunu ifade etti.

 

Kara açıklamasında, "Bu yeni görevimizdeki hedefimiz, Başkanlığımızın vizyon, misyon ve hedeflerine uygun olarak, din gönüllüsü kardeşlerimle beraber ekip ruhuyla hareket ederek, birlik ve beraberlik ruhu içinde toplumun tamamına ulaşarak gönüllere girmek; yıkılmış olan Müftülük Hizmet Binamızı ve Camilerimizi yeniden imar ve inşa etmektir. Yüce Rabbimizden en büyük dua ve niyazım, son iki sene içinde meydana gelen depremler neticesinde büyük bir yıkım yaşamış Samsat'ımızın maddi ve manevi imarına hizmet ederken, inayet ve tevfikini üzerimizden eksik etmemesi, daima hayırla yad edilecek, sevdiği ve hoşnut olduğu, güzel çalışmalarda bizleri muvaffak kılmasıdır" diye konuştu.

 

MÜFTÜ METİN KARA’NIN ÖZ GEÇMİŞİ

 

1977 yılında Çankırı’nın Ilgaz ilçesine bağlı Süleymahacılar Köyü’nde doğdu ve İlkokulu burada tamamladı. Ortaokul ve liseyi Kocaeli’nin Gebze ilçesinde tamamladıktan sonra 2000 yılında Ankara Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi’nden mezun oldu. 2002 Haziran ayında Tunceli’nin Pülümür İlçesi’nde kısa dönem er olarak vatani görevini tamamladı. Ocak 2003’te Gebze’nin Yağcılar Köyü’nde İmam-Hatip olarak memuriyete başladı. Aynı yılın Haziran ayında Gebze Sıkselviler (Mehmet Akif Ersoy) Camii’ne ataması yapıldı. 2011 yılı Ekim ayına kadar buradaki görevine devam etti. 2005 yılında dokuz ay süreyle Almanya Frankfurt Ateşeliği’ne bağlı Wailburg Kuba Camii’de görev yaptı. 2007 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı Pendik Haseki Eğitim Merkezi’nde 2. Dönem Tashîh-i Hurûf Kursunu bitirdi. Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Temel İslam Bilimleri Hadis Anabilim Dalı’nda “Abdullah b. Muğaffel’in Hayatı ve Rivâyetleri” adlı tezi hazırlayarak 2014 Mart ayında yüksek lisansını tamamladı. 2010 yılında açılan D.İ.B Pendik Haseki Dînî Yüksek İhtisas Merkezi Sınavını kazanarak 2011 yılında başlayan İhtisas eğitimini 2014 yılı Mayıs ayında başarıyla tamamladı. Aynı yıl Kocaaeli İl Müftülüğü Cezaevi Vaizliği Kadrosu’na ataması yapıldı. 01.09.2016 tarihinden itibaren iki yıl süreyle Almanya’nın Essen ve Köln Başkonsolosluk Bölgelerinde Din Görevlisi olarak görev yaptı. 17.09.2018 tarihi itibariyle de Adıyaman Samsat İlçe müftüsü olarak göreve başlayan Metin Kara Arapça bilmektedir. Müftü kara, evli ve iki kız çocuğu babasıdır.

 

 

 




Gönderen Editör, Salı, 02 Ekim 2018 06:16, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri