Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERGurbetteki Samsatlılar iftarda buluştu   
Gurbetteki Samsatlılar iftarda buluştu

Adıyaman'ın Samsat ilçesinde doğup büyüyen ancak çeşitli nedenlerle İstanbul'a göç eden Samsatlılar düzenlenen iftar programında buluştular.

 

Atatürk Baraj Gölünün yapılmasının gündeme girmesi ile birlikte yaklaşık 40 yıldır Samsat ilçesinden vatandaşlar göç etmeye başladılar. Son olarak yaşanan iki deprem ile de bu göç olayı daha da arttı. Vatandaşlar ağırlıklı olarak Adıyaman ve İstanbul illerine göç etmektedirler. Yurdun dört bir tarafına dağılan Samsatlı vatandaşlar memleket özlemi yaşarken düzenlenen iftar programı ile bir araya geldiler.

 

Noter Hidayet Köroğlu ve Mustafa Türkoğlu'nun koordinesinde, özel bir işletmede bir araya gelen Samsatlılar hasret giderdiler.

 

Konu ile ilgili olarak bit açıklama yapan Noter Hidayet Köroğlu, memleketleri sular altında kalan bir ilçenin vatandaşları olarak bir araya gelmeye ihtiyaçları olduğunu belirtti.

 

Köroğlu, "Doğduğumuz, büyüdüğümüz topraklar şu anda sular altında. Buraları gezip hasret giderme şansımız bile yok. Ancak Samsatlılar olarak bir birimiz ile olan sıkı iletişim ile bu boşluğu doldurmak istiyoruz. İstanbul'da bu kıvılcımı yaktık. İnşallah diğer illere de örnek olur ve sonuçla gurbetteki Samsatlılar olarak Samsat'ta büyük buluşmayı gerçekleştiririz. Bu vesile ile deprem yaşayan ve hala çadır ve konteynırlarda yaşayan hemşerilerimize büyük geçmiş olsun" diye konuştu.

 

 

 

 

 




Gönderen Editör, Cuma, 08 Haziran 2018 13:12, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri