Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSATLI ÖĞRENCİLER BARSELONA'DA YAZILIM ÖĞRENECEK   
SAMSATLI ÖĞRENCİLER BARSELONA'DA YAZILIM ÖĞRENECEK

Adıyaman'ın Samsat ilçesinde öğrenimlerini sürdüren ortaöğretim öğrencileri Barselona'da yazılım öğrenecek.

 

Samsat Çok Programlı Anadolu Lisesi tarafından "Erasmus" kapsamında hazırlanan "Mültecilerin Sosyal, Kültürel, Dilsel Uyumu için Android Program Tasarımı" projesi kapsamında, 14 öğrenci 2 öğretmen ile birlikte Barselona'ya giderek orada yazılım ve mülteciler ile ilgili bilgiler alarak bilgisayar yazılımı hakkında bilgilenecekler.

 

Erasmus kapsamında hazırlanan "Mültecilerin Sosyal, Kültürel, Dilsel Uyumu için Android Program Tasarımı" projesinin tanıtımı için düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Tarih Öğretmeni Ali Kaşıyoğun'un Samsat Lisesi'nin tarihçesini anlatmasından sonra Okul Müdürü Mehmet Tepe, İspanya'daki proje ortağı Akademia Barcelona ve proje detayları hakkında bilgiler sundu.

 

Yazılımın dünyayı şekillendiren en önemli bilişim teknolojisi dalı olduğunu belirten Okul Müdürü Mehmet Tepe, yazılım olmadan çok gelişmiş bir bilgisayarın bile hiçbir değerinin olmadığını ifade etti.

 

Okul Müdürü Tepe, "Yazılım, bugün hayatımızın her alanında olmasının yanında, kullandığımız bütün elektronik araçların da en önemli kısmını oluşturur. Okulumuz da bu ana yoldan hareketle teknolojik imkanların çok geliştiği Barselona şehrinde 14 öğrencimiz, android program yazma, web site hazırlama ve java gibi yazılım dillerini kullanma üzerine iki haftalık staj faaliyeti gerçekleştireceklerdir. Bununla mesleki eğitimi geliştirme ve mülteci sorunu hakkında bilgileneceklerdir. Samsat Çok Programlı Anadolu Lisesi olarak, mevcut eğitim standardımızı AB standartlarına yükselterek kendi geleceğimize yatırım yapmak, öğrencilerimizi geleceğe hazırlamak istiyoruz" dedi.

 

Samsat Kaymakamı Sedat Sezik, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kazım Çoban, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Akın, ilçedeki diğer kamu kurum ve kuruluş amir ve çalışanları ile öğrencilerin katıldığı etkinliğin sonunda katılımcılara çiğköfte ve tatlı ikram edildi.  

 

 

 

 

 

 

 




Gönderen Editör, Perşembe, 29 Mart 2018 13:22, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri