Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSATLILARIN İSRAİL'E KUDÜS TEPKİSİ   
SAMSATLILARIN İSRAİL'E KUDÜS TEPKİSİ

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Samsat Şubesi bazı sivil toplum kuruluşları ile birlikte ABD’nin Kudüs’ün İsrail’in başkenti olarak tanım girişimine tepki için Cuma namazı sonrasında basın açıklaması yaptı.

 

Samsat Belediye Başkanı Yusuf Fırat, AK Parti İlçe Başkanı Hasan Erdem, Samsat İlçe Müftüsü Mehmet seri Doğru, TÜGVA'nın yanı sıra İHH, Diyanet-Sen, Eğitim Bir-Sen, Sahabe-Der, Vahdet-Der gibi sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaşın katıldığı basın açıklamasını TÜGVA Samsat İlçe Temsilcisi Şenol Kuştepe yaptı.

 

Kuştepe açıklamasında her geçen gün İslam coğrafyasının sömürü düzeninin kıskacında kan gölüne çevrilmek istendiğini belirterek ölenlerin hep savunmasız ve masum Müslümanlar olduğunu bu nedenle Müslümanların birlik olması gerektiğini ifade etti.

 

Kuştepe, "Bir yandan görül coğrafyamıza ölümler yağdırılırken, diğer yandan kutsallarımız çiğnenip topraklarımıza el uzatılmaktadır. Hadsizliğin, saldırganlığın ve hukuksuzluğun geldiği son nokta olarak siyonizmin bu devirdeki kullanışlı piyonu Trump aracılığıyla ilk kıblemiz Kudüs'ümüzü işgalci İsraillilerin emelleri doğrultusunda başkent ilan etme cüretinde bulunmuşlardır. Filistin'de, Suriye'de, Mora'da, Cezair'de, Doğu Türkistan'da, Etiyopya'da, Bosna'da, Arakan'da yaşanan kıyımlar gözümüzün önüne gelirken terör ve İslam dininin aynı cümlede zikredilmesinin vahşi ve saldırgan bir medeniyetin kullandığı bir algı aracı olduğunu çok iyi biliyoruz. Bunlar küresel sömürge düzeni kurmak istemektedirler. Filistin dar bir coğrafyada bulunan bir takım insanların meselesi değil, tüm İslam aleminin namusudur. Celladından diz çöküp af dileme gafletinden kurtulmalıyız. Kudüs bizimdir ve ırk, meşrep ve mezhep taassubiyetini bir kenara bırakarak birlik olma zamanıdır" dedi.

 

Samsat Müftüsü Mehmet Seri Doğru'nun yaptığı duadan sonra toplanan kalabalık sessizce dağıldı.

 

Kaynak: İHA

 

 

 

 




Gönderen Editör, Pazartesi, 11 Aralık 2017 07:29, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri