Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSAT'TA ÖĞRETMENLERE STEM EĞİTİMİ VERİLDİ   
SAMSAT'TA ÖĞRETMENLERE STEM EĞİTİMİ VERİLDİ

Adıyaman'ın Samsat ilçesinde öğretmenlere STEM (Fen, Teknoloji, Mühendislik, Matematik) eğitimi verildi.

 

Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE Ekibi tarafından Samsat ilçesinde Fen ve Teknoloji, Bilişim Teknolojileri, Sınıf, Matematik ve Teknoloji tasarım öğretmenlerinden oluşan 20 kişilik gruba STEM eğitimi verildi.

 

Samsat İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Akın, STEM yaklaşımı, problemin fark edilmesi ve ona birçok disiplinle çözüm aranmasını kapsayan bir süreç olduğunu ifade etti.

 

Akın, " Ürüne dönük ve tasarım odağında gerçekleşen STEM eğitimi etkinlikleri, öğrencilerin işbirlikli gruplar halinde çalışmalarına fırsat veriyor ve öğrenme sürecine aktif katılımlarını sağlıyor. Bunun için öğretmenlerin gruplar halinde çalışmalarını önemsiyoruz. Öğretmenlerimizi bu vesile ile fikirleri bir araya getirebiliyor, birbirimizden öğreniyor, takım olarak çalışma fırsatı buluyorlar ve  böylece birlikte daha iyi ürünler ortaya çıkarılıyor. Çağımız eğitim sisteminde görüyoruz ki, başarıların büyük çoğunluğu bireysel olarak değil, takım çalışmasıyla elde ediliyor. Bunun için Samsat ilçemizde STEM çalışmalarının yaygınlaştırılması için çaba sarf edeceğiz. Eğitime katılan bu öğretmenlerimiz birer rehber olacak ve çalışmalarımızın halkalar halinde yaygınlaştıracağız. Adıyaman'dan gelen AR-GE ekibi ve katılım sağlayan diğer öğretmenlerimize teşekkür ediyorum" dedi.

 

 

 

 




Gönderen Editör, Cuma, 27 Ekim 2017 10:33, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri