Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSAT’TA KONTEYNER SINIFLARDA EĞİTİM BAŞLADI   
SAMSAT’TA KONTEYNER SINIFLARDA EĞİTİM BAŞLADI

Adıyaman’ın Samsat ilçesinde konteyner sınıflarda eğitim öğretim başladı.

 

2 Mart 2017 tarihinde Samsat ilçesinde meydana gelen 5,5 şiddetindeki deprem nedeni ile okullarda hasar oluşması nedeni ile 82 çadırda eğitim verilmiş, 2016-2017 eğitim öğretim yılı sonunda bu çadırlar toplanmıştı.

 

Daha sağlıklı, hijyenik ve kaliteli bir ortam olması için 80 adet konteyner sınıfın kurulumu tamamlanarak, eğitim öğretimin aksamasına mahal bırakılmadan, 2017-2018 eğitim öğretim yılına başlandı.

 

Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Samsat İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Akın, Taşkuyu, Uzuntepe, Yarımbağ, Örentaş Şehit Yusuf Atal ilk ve ortaokulu, Anaokulu ile Gölpınar ve Bağarası ilkokullarının kendi binalarında, diğer kalan yedi okulda ise konteyner sınıflarda eğitim verileceğini ifade etti.

 

Akın, "Öğretmen ve öğrencilerimiz daha hijyenik ortamda, klimalı koteyner sınıflarda eğitim vermenin mutluluğuna yaşıyoruz. Deprem sonrası 5 ay boyunca çadırlarda eğitim verdik. Zor şartlarda da olsa en iyi eğitimi vermeye çalıştım. Bütün eğitimcilerimizi yürekten kutluyorum. Bu yılki eğitim öğretimi konteyner sınıflarda vereceğiz. Bir yandan da kalıcı okulların yapımı için çalışmalarımız devam ediyor. Eğitim öğretimin birinci gününde, öğrencilerimizin kitaplarını dağıttık. Velilerimiz, öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizle birlikte çadırlardan kurtulmuş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Allah bizlere bir daha böyle sıkıntılar yaşatmasın inşallah. Yeni eğitin öğretim yılımız ülkemize ve Samsat ilçemize hayırlı uğurlu olsun" dedi.

 

Kaynak: İHA

 

 

 

 

 

 

 




Gönderen Editör, Salı, 19 Eylül 2017 06:30, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri