Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSATLI DEPREMZEDELER KOYTEYNER İÇİN KURA ÇEKMEYE BAŞLADILAR   
SAMSATLI DEPREMZEDELER KOYTEYNER İÇİN KURA ÇEKMEYE BAŞLADILAR

Adıyaman'ın Samsat ilçesinde 2 Mart'ta meydana gelen 5,5 şiddetindeki deprem sonrası ilçe merkezi ve köylerinde depremzedelerin mağduriyetinin giderilmesi amacıyla çadırlarda yaşamlarını sürdüren vatandaşlar için hazırlanan konteynerler için kura çakıldı.  

 

Çadırlarda kalan depremzedelerin daha iyi yaşam koşullarına sahip olması için ilçe merkezindeki 4 mahalleye 5 ayrı noktada oluşturulan konteyner merkezlerinde bulunan 765 konteyner için Samsat Kaymakamlığında kura çekimlerine başlandı.

 

Arazi düzenleme, kanalizasyon, su ve elektrik gibi alt yapı çalışmaları tamamlanarak yerlerine konan ve daha sonra bakıma ihtiyacı olan konteynerlerin onarımdan geçirilmesinden sonra Kale Mahallesinden başlanarak hak sahiplerine verilmeye başlandı.

 

Kura çekiminde konuşan Samsat Kaymakamı Yusuf Yıldırım, vatandaşların sıkıntı çektiklerini çok iyi bildiklerini, bu sıkıntıları kamu çalışanları ile birlikte hep beraber yaşadıklarını ifade ederek, Devletin ilgili bütün kurumlarının bu mağduriyetleri gidermek için seferber olduklarını kaydetti.

 

Kaymakam Yıldırım, "Yapılan her şey belli bir program dahilinde yapılmaktadır. Sonuçta bir doğal afet yaşadık ve el ele vererek bu sıkıntıları gidereceğiz inşallah. Önce acil olarak vatandaşımıza çadır dağıttık. Peşinden konteynerler getirildi ve bunların bakım ve onarımları, boyaları ve temizlikleri yapıldıktan sonar vatandaşlarımıza dağıtmaya başladık. Bundan sonra ise uzun bir süredir üzerinde titizlikle çalıştığımız kalıcı evlerin yapılması çalışmasına yoğunlaşacağız. Devletimiz güçlüdür, şefkatlidir. Tek bir ferdin mağduriyetine tahammülümüz olamaz. Bakanlıklar nezdinde gerekli girişimler ve işlerin takibi yapılmaktadır. Sayın Valimiz, AFAD yetkilileri, Belediyemiz, Kaymakamlığımız ve bağlı bütün birimlerimiz çok yoğun bir şekilde çalışıyoruz. İnşallah omuz omuza vererek bu sıkıntıları aşacağız" dedi.

 

Kaynak; İHA

 

 

 

 




Gönderen Editör, Cuma, 11 Ağustos 2017 13:47, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri