Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERHACI ABUZER BABA TÜRBESİ PROJESİ BİR AN ÖNCE HAYATA GEÇİRİLMELİ   
HACI ABUZER BABA TÜRBESİ PROJESİ BİR AN ÖNCE HAYATA GEÇİRİLMELİ

Son bir hafta içerisinde beş kez hırsızların adresi olan, Adıyaman’ın manevi değerlerinden Hacı Abuzer Baba Türbesinin yıkılmak üzere olan durumu hem mahalle sakinlerini hem de sevenlerini üzüyor. Ziyarete gelen vatandaşlar şaşkınlık ve üzüntülerini ifade ederek, türbenin bir an önce yetkililer tarafından yapılmasını istiyor.

DÖNEMİN ÖNEMLİ BİR VELİSİ

Muhyiddin-i Arabi, Abdurrahman Erzincan-i, Abuzer Gaffari, Mahmut Ensari, Akçalı Hacı Mehmet Efendi gibi birçok ilim, irfan ehlini ve makamını bağrında barındıran Adıyaman’da, 1852-1934 yılları arasında yaşamış olan Hacı Abuzer Baba,  Adıyaman’ın bugüne kadar ulaşan kardeşlik, barış ve huzur atmosferine de yaşadığı dönemde ciddi katkılar sunan bir veli, bir tasavvuf büyüğüdür.   Osmanlı Salnamelerinde o dönemde sadece iki önemli tekkeden biri olan Hacı Abuzer Baba Tekkesinin başında uzun yıllar Adıyaman ve çevre halkına iyiliği, güzelliği, doğruluğu, barış ve huzuru anlatan, irşad görevinde bulunan Hacı Abuzer Baba’nın Musalla Mahallesinde bulunan türbesinin son durumu sevenlerini ve mahalle sakinlerini üzüyor.

VERİLEN SÖZ YERİNE GETİRİLMELİ

Türbenin sorumluluğunu üstlenen torunlarından Şahabettin Fidancı, “Adıyaman’ın manevi güllerindendir Hacı Abuzer Baba. Halkımızın gönlünde yer alan bu değerlerimizin, şahsiyetlerimizin isimlerinin yaşatılması, türbelerinin bakım onarımdan geçirilmesi ve gelecek nesillere aktarılması elzemdir.  Zamanında türbenin kendisine ve ilimize yakışır bir şekilde yapılacağı sözü verildi. Bir an önce sözün yerine getirilmesini bekliyoruz. Buraya gelen vatandaşlar rahatlıkla ziyaret edebilmeli, duasını yapmalı, namazını kılabilmelidir.”

Yine Hacı Abuzer Baba’nın torunlarından Abdurrahman Cüneyd Fidancı da, konunun ilin yetkililerin gündeminde olduğunu belirterek şunları söyledi: “Adıyaman’ın manevi, kültürel değerlerinin başında gelen Hacı Abuzer Baba, Osmanlı’nın son dönemleri ile Cumhuriyet’in ilk dönemlerinde Adıyaman’da yaşamış, ilim irfan ehli bir zattır. İlimizin kardeşlik bağlarının güçlenmesinde ve bugünlere gelmesinde etkisi olan şahsiyetlerdendir. Bugünkü türbesi, maalesef ne çevreye  ne de kente yakışır durumda. Yıllar önce çevresinde TOKİ inşaatlarının yapılmaya başlanmasıyla birlikte türbenin de uygun bir şekilde yapılacağı belirtilmişti. Ama henüz bir adım atılmadı. Son zamanlarda türbede meydana gelen yangın, hırsızlık olayları da durumun ne kadar vahim hale geldiğini gözler önüne seriyor.  Yıkık, dökük, en küçük doğal afette çevreye ve insanlara ciddi zarar verecek durumda. Allah korusun cana zarar geleceği endişesindeyiz.  Konu şu anda başta Valimiz olmak üzere Belediye Başkanımız, Vekillerimiz ve siyasi büyüklerimizin gündeminde. Hüsrev Kutlu Başkanımız dürüst, çalışkan, sözünde duran bir büyüğümüz. Kendileriyle görüştük. Bizzat konuyla yakından ilgilenmesi bizleri, mahalle sakinlerini ve Hacı Abuzer Baba’nın sevenlerini sevindirdi, umutlandırdı. İnanıyoruz ki, en kısa zamanda adım atılacak ve proje hayata geçirilecektir. Türbenin bulunduğu bölgede mescid, taziye alanı gibi mekanlara zaten ihtiyaç var. Türbe ve çevresinde hayata geçirilecek proje mahalle sakinlerinin de ihtiyacını önemli ölçüde giderecektir. Bizler de bu konunun yakından takipçisi olmaya devam edeceğiz.”

 

 

 

 

 

 




Gönderen Editör, Pazartesi, 31 Temmuz 2017 11:38, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri