Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERADIYAMAN VALİSİ ERİN SAMSATLI DEPREMZEDELERLE ÇADIRDA TERAVİH KILDI   
ADIYAMAN VALİSİ ERİN SAMSATLI DEPREMZEDELERLE ÇADIRDA TERAVİH KILDI

Adıyaman Valisi Abdullah Erin, Mart ayında meydana gelen depremden etkilenen Samsatlı depremzedeler ile çadırda teravih namazı kıldı.

Samsat Kaymakamı Yusuf Yıldırım ve Samsat Belediye Başkanı Yusuf Fırat'ın yanı sıra Adıyaman ve Samsat ilçe kurum amirleri ile birlikte Samsat ilçesine gelen Adıyaman Valisi Abdullah Erin, Samsat Ulu Cami önünde kurulan çadırda namaz kıldıktan sonra muhtarlar ve cami cemaati ile sohbet etti.

Erkek ve bayanlar ile ayrı ayrı sohbet eden Vali Erin, deprem süreci ve gelinen son durumu anlatarak vatandaşların istek ve sorularını dinleyerek onlara cevap verdi.

Daha sonra cami önünde biriken vatandaşlara hitap eden Vali Erin, Samsat ilçesinde meydana gelen deprem ile kendilerinin de çok etkilendiklerini, deprem bölgesinden hiç ayrılmadıklarını ve Samsat'a gelmedikleri günlerde de vatandaşların mağduriyetlerinin en aza çekilmesi için çalıştıklarını ifade etti.

Vali Erin, "Samsat ilçesinde meydana gelen deprem anından itibaren ilgili bütün kamu kurum ve kuruluşları ile birlikte Samsat ilçesinden ayrılmadık ve vatandaşlarımızın daha fazla mağdur olmaması için var gücümüzle çalıştık. Yapılması gereken acil yardımları en hızlı bir şekilde yaptık. Halkımızı birinci günde çadırlara yerleştirdik ve ulaşılmayan vatandaş bırakmadık. Peşinden yurdun dört bir yanından ilçemize konteynerler getirttik. İlçe merkezindeki altı noktasına kurulan bu konteynerlerin kurulumları tamamlanmak üzeredir. Peşinden bunların onarımlarını tamamlayarak köylerimizde çalışmalarımıza başlayacağız.

Bütün bunların yanında hak sahipliği ve zemin etütleri çalışmalarımız devam etti. Vatandaşlarımızın Sahabe mevkisi veya başka yere taşınması taleplerini de değerlendirmekteyiz. Halkımız için en yararlı olan tercihi en şeffaf bir şekilde yapacağız. Bunun için yürütülen hukuki süreç de devam etmektedir. Milletvekillerimiz ve ilgili kurumların başındaki yetkililer yapılması gereken her şeyi yapmaktadırlar. Konu ile ilgili olarak sayın başbakanımız ve sayın cumhurbaşkanımız bilgilendirildiler ve onlarda gereğinin en hızlı bir şekilde yapılması için talimat verdiler. Devletimiz büyüktür ve halkına en iyi hizmeti sunma kabiliyetindedir. Aynı zamanda Devletimiz bir hukuk devletidir. Her şey hukuk ve kanunlar çerçevesinde yürütülmektedir" şeklinde konuştu.

Samsatlı depremzedelere her alanda pozitif ayrımcılık yapıldığını belirten Vali Erin, İşkur'un Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında 130 kişinin çalıştırıldığını, Genç Çiftçi Projesi kapsamında da 54 aileye 30 bin TL hibe sağlandığını belirtti.

Samsat Sulama Birliğinin bakanlıkça feshedilmesi neticesinde, sulama hizmetinin Samsat Köylere Hizmet Götürme Birliğince yürütüleceğini kaydeden Vali Erin, önümüzdeki hafta içerisinde kanallara su verileceğini müjdeledi.

 

 

 

 

 

 

 

 




Gönderen Editör, Pazartesi, 05 Haziran 2017 11:50, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri