Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERİL HALK EĞİTİMİ PLANLAMA KOMİSYONU TOPLANTISI SAMSAT'TA YAPILDI   
İL HALK EĞİTİMİ PLANLAMA KOMİSYONU TOPLANTISI SAMSAT'TA YAPILDI

            ADIYAMAN MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ BÜYÜKFIRAT “YÖREDE UNUTULMAYA YÜZ TUTMUŞ GELENEKSEL SANATLARIN CANLANDIRILMASI LAZIM”

 

              Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat Samsat’ta yapılan İl Halk Eğitim Planlama Komisyon Toplantısında yörede unutulmaya yüz tutmuş geleneksel halk sanatlarının tekrar canlandırılması gerektiğini söyledi.

 

                Samsat Cumhuriyet Konferans Salonundaki toplantı İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat başkanlığında Halk Eğitimlerden sorumlu İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Çalışır, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Halk Eğitimi Merkezi Müdürleri ile Müdür yardımcılarının katılımı ile yapıldı.

 

 

              Büyükfırat yaptığı açıklamada, yaygın eğitim ihtiyaçlarının belirlenmesi, planlanması, değerlendirilmesi, ortaya çıkan güçlüklerin giderilmesi ve merkezler arası iş birliğinin sağlanması gibi konuların görüşüldüğünü açıkladı.

 

              Büyükfırat, mevcut kursların yanında yörede unutulmaya yüz tutmuş geleneksel halk sanatlarının tekrar canlandırılması için Halk Eğitimlerin birer proje oluşturmalarını istediğini belirterek, bunun yanında Halk Eğitimi Merkezleri bünyesinde okul öncesi eğitime de yer verilmesi gerektiğini ifade etti.

 

 

              Halk Eğitimlerden Sorumlu İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Çalışır ise, Halk Eğitim Merkezlerinde mesleki kursların yanında sağlık, aile planlaması, anne-çocuk eğitimi gibi konuların seminer, panel, konferans şeklinde verilmesi gerektiğini belirterek, okuma-yazma kurslarının önemi üzerinde durulması ve daha da yaygınlaştırılması gerektiğini ifade etti.

 

              2006-2007 eğitim öğretim yılının genel bir durum değerlendirilmesinin de yapıldığı toplantı sonunda Halk Eğitimi Merkezi müdürleri sırayla söz alarak kendi merkezlerinin çalışmaları hakkında bilgi verdiler.

 

             Katılımcılara 80. Yıl Sosyal Tesislerinde bir yemek verildi. Verilen yemeğe Samsat Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, İlçe Jandarma Komutanı Sedat Vidinel, Belediye Başkanı Abdulkadir Aslan ve bazı kamu kurum ve kurum temsilcileri katıldı.




Gönderen Editör, Cuma, 29 Haziran 2007 08:03, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri