Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERFAHRETTİN ÇELİK, ÖĞRENCİLERLE SÖYLEŞİ YAPTI   
FAHRETTİN ÇELİK, ÖĞRENCİLERLE SÖYLEŞİ YAPTI

Adıyaman’ın Samsat ilçesine bağlı Yarımbağ Köyü Ortaokulu öğrencilerine TEOG sınavları öncesi motivasyon amaçlı söyleşi yapıldı.

 

Adıyaman İl Milli eğitim Müdürlüğünce yürütülen ve ilkokul, ortaokul ve liselere yönelik hazırlanan '2015-2016 Erdemli ve Başarılı Birey Projesi' devamı olarak okula davet edilen Gazeteci-Yazar Fahrettin Çelik, Samsat’ta doğmuş ve burada eğitim almış biri olarak öğrencilere gazetecilik mesleğini anlattı.

 

Fahrettin Çelik, Samsat ilçesi Kırmacık köyünde doğduğunu, bu topraklarda önemli görevlere gelmiş çok değerli büyüklerinin olduğunu belirterek, şimdi burada okuyan öğrencilerin de daha iyi yerlere geleceğine inancının tam olduğunu belirtti.

 

8. sınıf öğrencilerine, gazetecilik mesleğinin güzel ve zor yanlarını, kamu düzenine olan katkılarını, yönetenler ile yönetilenler arasında bir köprü görevi gördüklerini, yazılı, görsel ve işitsel basının özelliklerini anlatarak, öğrencilerin sorularını cevaplandıran Çelik, öğrencilerle birlikte olmanın mutluluk ve heyecanını yaşadığını ifade etti.

 

Yarımbağ Köyü Ortaokulu Müdürü Hanifi Yıldırım TEOG sınavları öncesinde özellikle Samsatlı olup kariyer sahibi kişilerin öğrencilerle birebir sohbet etmelerinin öğrencilere özgüven kazandırdığını, öğrencilerin daha çok çalışarak sınavlara moralle girdiklerini belirtti.

 

Müdür Yıldırım, "Son birkaç yılda TEOG sınavları ortalamasında yaklaşık 100 puanlık bir artışımız var. Elbette ki bunu yeterli görmüyoruz. Ancak emin adımlarla daha da yükseklere doğru tırmanıyoruz. Burada öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin, velilerimizin payı olduğu kadar idaremizin sosyal, kültürel ve eğitsel bir takım çalışmalarının da katkısı çoktur. Bu çalışmalarımızdan biride bu yörede yetişmiş ve kariyer sahibi kişileri okulumuza davet ederek, öğrencilerimizle buluşturuyoruz. Bunun faydasını fark ettik. Öğrencilerimize güven gelmektedir. Geçen yıl olduğu gibi bu yılda ilçemizde gazetecilik alanında iyi bir noktaya gelmiş, gazeteci, yazar ve aynı zamanda şair olan Fahrettin Çelik’i davet ettik. Öğrencilerimiz keyifli bir saat geçirdiler. Kendilerine teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.




Gönderen Editör, Çarşamba, 26 Ekim 2016 06:23, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri