Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSAT'TA MUHTARLAR GÜNÜ KUTLANDI   
SAMSAT'TA MUHTARLAR GÜNÜ KUTLANDI

Adıyaman'ın Samsat ilçesinde "Muhtarlar Günü" çeşitli ziyaret ve etkinliklerle kutlandı.

 

Samsat ilçesinde görev yapan köy ve mahalle muhtarları ilk olarak Samsat Belediye Başkanı Yusuf Fırat'ı makamında ziyaret ederek, sorunlarını, karşılaştıkları sıkıntılarını ve ilçede yapılmasını istedikleri çalışmaları aktardılar.

 

Ziyaretten dolayı memnuniyetini belirten Belediye Başkanı Fırat, yerel demokrasinin en eski ve en köklü kurumu olduğunu kaydederek Muhtarlar gününü kutladı.

 

Başkan Fırat, "Muhtarlarımız, halkın içerisinde yaşayan onların sıkıntılarını bire bir yaşayan, kamu kurumlarıyla ilişkilerinde aracı bir rol oynayan kişilerdir. Muhtarlık makamı demokrasinin vazgeçilmezidir. İlçemiz muhtarlarının gerçekleştirmiş oldukları ziyaretten dolayı teşekkür ediyor, bu onurlu günlerini tebrik ediyorum" dedi.

 

Daha sonra Belediye Başkanı Yusuf Fırat ve Ak Parti Samsat İlçe Başkanı Hasan Erdem ile birlikte Samsat Kaymakamı Kürşad Atak'ı makamında ziyaret eden Muhtarlar, Kaymakam Atak'a da karşılaştıkları sorunlarını aktardılar.

 

Kaymakam Atak burada yaptığı açıklamada, "Çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel unsurlarından biri olan Muhtarlık makamı demokrasinin en önemli mihenk taşlarından biridir. Ülkemizde yaklaşık 50 bin civarında muhtarımız görev yapmaktadır. Muhtarlarımız devletin ilk kapısıdırlar. Vatandaşımızın ilk olarak sıkıntısını aktardığı ve bu sıkıntının giderilmesi noktasında girişimlerde bulunulan ilk merciidir. Samsat ilçemizde göreve yaptığım süre boyunca yaptığımız bütün çalışmalarımızda Muhtarlarımız ile istişarelerde bulunduk. Onların taleplerini karşılamak için yoğun çaba sarf ettik. Çünkü bu talepler kişisel olmayıp toplum yararına olan hizmetlerdi. Bu vesile ile Muhtarlarımızın bu güzel gününü kutluyor, çalışmalarında kolaylık ve başarılar diliyorum" dedi.

 

Son alarak Muhtarlar kamu kurum ve kuruluş amirleri ile birlikte Samsat Kaymakamlığınca verilen yemekte bir araya geldiler.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Gönderen Editör, Perşembe, 20 Ekim 2016 06:04, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri