Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSATLI ŞEHİT TOPRAĞA VERİLDİ   
SAMSATLI ŞEHİT TOPRAĞA VERİLDİ

Mardin’in Derik ilçesinde teröristlerin yerleştirdiği el yapımı patlayıcının patlatılması sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Yusuf Atal, memleketi Adıyaman’ın Samsat ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Mardin Derik’te terör örgütü PKK tarafından döşenin el yapımı patlayıcın infilak ettirilmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Yusuf Atal’ın naaşı Adıyaman Havalimanı’na getirildi. Şehidin cenazesi ilk olarak Samsat’ın Örentaş Mahallesi’ndeki baba ocağına getirildi.

"TÜM AİLEYE TEK MAAŞLA BAKIYORDU"

Babası Ömer Atal’ı 1997, annesi Bedriye Atal’ı 2002 yılında kaybeden şehidin 7 kardeşinden sadece Nasihat Atal’ın evli olduğu, diğer 6 kardeşinin bekar ve baba evinde kaldığı öğrenildi. Anne ve babasını küçük yaşta kaybeden 26 yaşındaki Yusuf Atal’ın 4 kız, 4 erkek olan 8 kardeşten biri olduğu, ailesinin maddi durumunun iyi olmadığı öğrenildi. Şehit Jandarma Uzman Çavuş Yusuf Atal’ın aldığı maaş ile kardeşlerine baktığı, diğer kardeşlerinin mevsimlik tarım işçisi olduğu öğrenildi.

Şehidin naaşı anne ve babasının olmadığı baba ocağına yüzlerce aracın katıldığı konvoy ile getirildi. Burada Kürtçe ve Türkçe ağıtlar yakılırken şehit yakınları sinir krizleri geçirdi. Samsat İlçe Müftüsü Mehmet Seri Doğru tarafından baba ocağında dua yaptırılarak, helallik istendi.

Daha sonra şehidin naaşı Samsat Hükümet Konağı bahçesine getirildi. Binlerce kişinin katıldığı buradaki törende şehidin öz geçmişi okundu.

Törende bir konuşma yapan Jandarma Üsteğmen Onur Tüfekçi, “Acımız büyüktür. Kutsal Vatanımızın güvenliği ve Türkiye Cumhuriyeti Devletinin milletiyle bölünmez bütünlüğü uğruna bölücü terör örgütü PKK ile mücadelede kendisine tevdi edilen kutsal vatan görevini ifa ederken kalleşçe, sinsice ve haince şehit edilen kahraman silah arkadaşımızı son yolculuğuna uğurlamaktayız. Acımız büyük ve sonsuzdur. Ancak, hain terörü bitirmek konusunda kararlı ve azimliyiz. Kahraman silah arkadaşımızı şehit eden bölücü hainler bilmelidir ki, bizler aziz milletimizin desteği ile bu bölücü hainlere gereken dersi mutlaka ama mutlaka vereceğiz. Genç yaşında kutsal vatanımız ve bayrağımız uğruna canını seve seve feda eden aziz şehidimiz Jandarma Uzman Çavuş Yusuf Atal’ın hatırası daima canlı tutulacak ve sonsuza kadar yaşatılacaktır. Şehidimizin değerli ailesinin acısını anlıyor ve içimizde hissediyoruz” dedi.

Daha sonra Adıyaman Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından tekbirler ve sloganlar eşliğinde Uzman Çavuş Yusuf Atal’ın cenazesi Örentaş Mahallesi’ndeki aile mezarlığında defnedildi.

Vali Abdullah Erin ve Tuğgeneral Aytekin Şahin, Şehit Jandarma Uzman Çavuş Yusuf Atal’ın tabutunun üzerindeki Türk Bayrağı ile şehidin fotoğrafını abisi Ramazan Atal’a takdim etti.

 

Tören sonrası Adıyaman Valisi Abdullah Erin ve beraberindeki heyet, acılı aileye taziye ziyaretinde bulunarak başsağlığı diledi.

SAMSAT’A İLK ŞEHİT DEFNEDİLDİ

Kıbrıs Barış Harekatı’nda 1974 yılında şehit olan Halil İbrahim Taşkın’dan sonra Samsat ilçesi ilk şehidini verdi. Mardin’in Derik ilçesinde şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Yusuf Atal, Samsat ilçesine defnedilen ilk şehit oldu. Şehit Yusuf Atal, çocuk yaşta kaybettiği babası Ömer Atal ve Annesi Bedriye Atal'ın mezarlarının ortasına defnedildi.

Törene Adıyaman Valisi Abdullah Erin, Adıyaman Milletvekili Halil İbrahim Fırat, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Aytekin Şahin, Adıyaman Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, İl Jandarma Alay Komutanı Yarbay Ercan Atasoy, İl Emniyet Müdürü Fikret Salmaner, Samsat Kaymakamı Kürşad Atak, Samsat Belediye Başkanı Yusuf Fırat, Adıyaman Üniversitesi Rektörü M. Talha Gönüllü, AK Parti İl Başkanı Abdurrahman Dimez, CHP Merkez İlçe Başkanı Hanifi Çavuş, Türkiye Harp Malülü, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Başkanı Hacı Erdengi, Siyasi parti ve sivil toplum kuruluş temsilcileri, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, vatandaşlar ve şehit yakınları katıldı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Gönderen Editör, Cuma, 01 Temmuz 2016 07:02, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri