Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSAT'TA ÖĞRENCİLER TEKNOLOJİ SERGİSİ AÇTI   
SAMSAT'TA ÖĞRENCİLER TEKNOLOJİ SERGİSİ AÇTI

 Samsat ilçesinde Merkez İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından Teknoloji ve Görsel Sanatlar Sergisi açıldı.

 

Serginin açılışını Samsat Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı ve İl Milli Eğitim Müdürü A.Gafur Büyükfırat birlikte yaptılar. Sergiye ayrıca İlçe Garnizon Komutanı J. Kd. Başçavuş Sedat Vidinel, Belediye Başkan Vekili Mehmet Bilgin, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kazım Çoban, kamu kurum ve kuruluş amirleri ve öğrenci velileri katıldı.

 

Öğrencilerin günlük yaşamı kolaylaştırıcı icatlar yaptıklarını, günlük hayatta teknolojik yöntemlerle yapılan araç ve gereçlerin öğrenciler tarafından basıt yöntemler kullanarak amatörce yapıldığını ve büyüklerin bile aklına gelmeyen önemli şeylerin ortaya çıktığını belirten Kaymakam Kaşıkçı şunları söyledi;

 

“öğrencilerimiz ayran karıştırıcı, çanta çalmaya yönelik alarm sistemi, ışıklı dikkat testi, buğday öğütme makinesi, kan dolaşımı şeması, pervaneli şapka gibi aletler yapmışlar. Yapılan çalışmalarda fikirler çok güzel ve geleceğe yönelik umut vaat ediyorlar. Bütün emeği geçenleri tebrik ediyorum.”

 

İl Milli Eğitim Müdürü A.Gafur Büyükfırat ise yaptığı açıklamada yapılan çalışmaları çok beğendiğini ifade ederek “Bu çalışmalar inanıyorum ki, gelecekte yapılacak büyük icatların zeminini oluşturacaktır. Yönetici, öğretmen ve öğrencileri tebrik ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum” dedi.

 

  

  

  




Gönderen Editör, Salı, 22 May 2007 14:25, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri