Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSAT'TA KÜTÜPHANELER HAFTASI KUTLANDI   
SAMSAT'TA KÜTÜPHANELER HAFTASI KUTLANDI

Adıyaman'ın Samsat ilçesinde, 52. Kütüphane Haftası dolayısıyla İlçe Halk Kütüphanesi bahçesinde etkinliği düzenlendi.

 

Etkinlik kapsamında ilk olarak Yazar-Şair Necati Atar, öğrenci ve diğer katımcılara bir söyleşi yaparak, kitap okumanın faydalarını anlattı ve öğrencilerin konu ile ilgili sorularını cevaplandırdı.

 

Türkiye genelinde 12.30 - 13.00 saatleri arasında, 81 il ve ilçelerinde eşzamanlı olarak kitap okuma etkinliği yapılması kararlaştırıldığından Samsat ilçesinde de aynı saatte öğrenciler ve diğer katılımcılar sessizce kitap okudular.

 

İlçe Halk kütüphanesinden en çok kitap alarak okuyan vatandaş ve öğrencilere hediyelerin verilmesinden sonra kütüphane ziyareti gerçekleştirildi.

 

Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Samsat Kaymakamı Kürşad Atak, 'Küresel Anlayış ve Kütüphaneler’ ana teması ile kutlanan 52. Kütüphaneler Haftasının kutlandığını belirterek, UNESCO’nun 2016 yılını ‘Uluslararası Küresel Anlayış Yılı’ olarak belirlediğini kaydetti.

 

Atak, "Kitaplar toplumun heyecanı, üzüntüsü, sevinci ve düşüncesidir. Bu kavramlar yazarların ana konularını teşkil eder. Kitaplar, insana ekmek kadar su kadar gereklidir. Elbette ki, bu kitaplar okunmak içindir. Ufkumuzun ve kelime dağarcığımızın genişlemesi, hayatı tanımamız tamamen kitap okumakla ilintilidir. Uygar ve kültürlü bir insan olmak için sadece okul kitaplarıyla yetinmeden bolca okumalıyız. Eğer dünyada söz sahibi bir ülke olmak istiyorsak, dünyadaki bütün ülkelerden daha çok okumalıyız. İşte dikkatleri kitap ve okumaya çekmek amacıyla bu etkinliği düzenledik. Etkinlikte emeği geçen ve davetimize icabet ederek gelen ve gençlerle bir söyleşi gerçekleştiren Necati Atar Bey'e de teşekkür ediyoruz" dedi.

 

Programa Samsat Kaymakamı Kürşad Atak, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Süleyman Aslan, Belediye Başkanı Yusuf Fırat, kamu kurum ve kuruluş amir ve çalışanları, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

 

 




Gönderen Editör, Perşembe, 31 Mart 2016 11:12, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri